ACTUALITATE 2 februarie 2023

Primăria Sfântu Gheorghe a fost amendată de Protecţia Consumatorilor pentru nereguli în părculeţele de joacă

de Agerpres | 946 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe a fost amendată cu suma de 12.000 de lei de către Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Covasna, în urma unui control ce a vizat părculeţele de joacă destinate copiilor.

Potrivit şefului instituţiei, Mircea Diacon, au fost constatate mai multe nereguli, printre care şi faptul că locurile de joacă verificate nu aveau autorizaţii de funcţionare.

„Primăria municipiului Sfântu Gheorghe a fost sancţionată contravenţional cu suma de 12.000 lei şi măsură complementară oprirea temporară a prestării serviciilor (...) În urma verificării a şase locuri de joacă pentru copii, s-a constatat că, la ansamblurile formate din turn şi tobogan, suprafeţele de aterizare (cădere) nu sunt prevăzute cu materiale care asigură atenuarea aterizării (căderii) copiilor, precum şi lipsa autorizaţiilor de funcţionare pentru locurile de joacă verificate”, a menţionat Mircea Diacon, într-o postare făcută miercuri pe pagina de Facebook „Protecţia Consumatorilor Covasna”.

Acesta a precizat că a sesizat Instituţia Prefectului Covasna pentru „ingineria legislativă” la care a apelat Primăria Sfântu Gheorghe, de a autoriza locurile de joacă printr-o hotărâre a Consiliului Local, respectiv nr. 69/2020, menţionând că Prefectura a dispus retragerea hotărârii şi intrarea în legalitate.

Reprezentanţii Primăriei Sfântu Gheorghe au precizat că vor contesta amenda, cel mai probabil.

Totodată, aceştia au arătat că municipalitatea are un plan de reabilitare şi modernizare a părculeţelor pentru copii, precum şi de înfiinţare de noi locuri de joacă tematice.

Spre exemplu, în Parcul Elisabeta din centrul municipiului va fi creat un loc de joacă modern, printr-o investiţie de peste 1,2 milioane de lei asigurată din bugetul local. Conform Studiului de fezabilitate aprobat de Consiliul Local, spaţiul va fi dotat cu şase tobogane de diferite mărimi, o trambulină, diferite elemente de căţărare, precum şi cu alte echipamente de joacă, accesibile inclusiv persoanelor cu dizabilităţi. 

Foto: Protecția Consumatorilor Covasna/Facebook

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.