ACTUALITATE 19 martie 2023

Primăria Sfântu Gheorghe a dublat bugetul pentru programul de înfrumuseţare a spaţiilor verzi

de Agerpres | 486 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe a dublat bugetul alocat programului de înfrumuseţare a spaţiilor verzi din zonele rezidenţiale, lansat în urmă cu 11 ani, prin care oferă localnicilor diverse materiale, precum pomi ornamentali, flori, seminţe pentru gazon, gărduleţe, bănci, pământ fertil, etc.

Anul acesta, cetăţenii şi asociaţiile de proprietari pot solicita produse în valoare de maximum 3.000 de lei pentru amenajarea spaţiilor verzi din jurul blocurilor.

„De 11 ani, Primăria Sfântu Gheorghe sprijină înfrumuseţarea spaţiilor verzi din zonele rezidenţiale, iar din acest an, în loc de 1.500 de lei, asociaţiile de proprietari sau persoanele care întreţin spaţiile verzi din jurul blocurilor pot solicita produse în valoare de maxim 3.000 de lei. Ca şi în anii precedenţi, 80% din costuri vor fi plătite de municipalitate şi doar 20% de solicitant. De exemplu, pentru produse în valoare de 3.000 de lei, solicitantul achită doar 600 de lei. Lista bunurilor care pot fi solicitate rămâne aceeaşi, dar unele preţuri s-au schimbat faţă de anul trecut: bancă - 1.050 de lei bucata, puieţi de pomi ornamentali - 25 lei bucata, arbuşti - 10 lei bucata, gard viu - 30 lei metrul, flori diferite specii - 2 lei/ fir, seminţe gazon - 22 lei/kg, gard de protecţie - 78,50 lei/metrul, pământ fertil pentru zone verzi - 60 lei/mc”, au precizat reprezentanţii Primăriei, într-o postare pe pagina de internet.

Cererile trebuie depuse la Registratura Primăriei până pe 30 aprilie a.c. sau trimise pe adresa info@sepsi.ro, iar materialele solicitate vor putea fi ridicate de la Grădinăria oraşului, aflată pe strada Arcuşului, transportul acestora, precum şi plantarea, îngrijirea plantelor şi montarea gardurilor şi băncuţelor intrând în atribuţiile solicitanţilor.

În anii anteriori, municipalitatea a organizat mai multe concursuri pentru a încuraja cetăţenii să se implice în amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi. De asemenea, a organizat şi concursuri cu premii pentru desemnarea celor mai frumoase balcoane.

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.