ACTUALITATE 10 iunie 2010

Primăria Moacșa reia demersurile pentru Lacul de la Pădureni

de Covasna Media | 1484 vizualizări
Autorităţile locale vor transmite CJ un proiect de hotărâre prin care solicită ca luciul apei să fie trecut în administrare sau proprietate locală Autorităţile locale din comuna Moacșa au reluat demersurile pentru preluarea în administrare locală a luciului de apă din Lacul de la Pădureni, dorinţa lor fiind de a valorifica turistic zona respectivă. Primarul comunei, Olah Badi Almos, a declarat că deocamdată din punct de vedere turistic situaţia de la Pădureni este neschimbată, pe când dacă lacul s-ar fi aflat în proprietate locală, lucrurile ar fi stat altfel.

Autorităţile locale vor transmite CJ un proiect de hotărâre prin care solicită ca luciul apei să fie trecut în administrare sau proprietate locală

Autorităţile locale din comuna Moacșa au reluat demersurile pentru preluarea în administrare locală a luciului de apă din Lacul de la Pădureni, dorinţa lor fiind de a valorifica turistic zona respectivă.

Primarul comunei, Olah Badi Almos, a declarat că deocamdată din punct de vedere turistic situaţia de la Pădureni este neschimbată, pe când dacă lacul s-ar fi aflat în proprietate locală, lucrurile ar fi stat altfel.

„Ne pare foarte rău că n-am putut prelua în administrarea comunei acest lac. Încercăm de câţiva ani și nu putem, iar până nu e în administrarea noastră, la fel va fi, nu avem competenţe să intervenim”, a spus primarul, explicând că majoritatea terenurilor de pe mal sunt în proprietate privată.

CL Moacșa a aprobat săptămâna trecută un nou proiect de hotărâre pe care îl va înainta săptămâna aceasta Consiliului Judeţean, cu scopul de a fi întocmit un proiect de hotărâre de Guvern privind trecerea luciului de apă în domeniul public al Moacșei, de la Societatea Naţională de Îmbunătăţiri Funciare.

Edilul a afirmat că în situaţia în care lacul ar fi fost al comunei, acest lucru ar fi însemnat foarte mult și pentru veniturile la bugetul local, prin valorificarea apei, a faunei de aici și așa mai departe, mai ales având în vedere contextul de criză care se face simţit și la Pădureni.

Astfel, spune primarul, numărul turiștilor care vin la lac a scăzut cam cu jumătate faţă de anul trecut.

Ana Sidon

Teme articol: Padureni lac Moacsa
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.