ACTUALITATE 16 martie 2009

Preşedintele Ungariei a sărbătorit în avans

de Covasna Media | 312 vizualizări
Preşedintele Republicii Ungare, Solyom Laszlo, a participat sâmbătă, la Cozmeni în judeţul Harghita, la manifestările „în avans“ prilejuite de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, după ce autorităţile române nu i-au permis să vină cu avionul ieri. Oganizatorii manifestărilor s-au mobilizat şi au strâns câteva sute de oameni din Harghita şi Covasna, care l-au întâmpinat pe preşedintele Ungariei. Şeful statului ungar a fost însoţit de preşedintele UDMR, Marko Bela,

Preşedintele Republicii Ungare, Solyom Laszlo, a participat sâmbătă, la Cozmeni în judeţul Harghita, la manifestările „în avans“ prilejuite de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, după ce autorităţile române nu i-au permis să vină cu avionul ieri. Oganizatorii manifestărilor s-au mobilizat şi au strâns câteva sute de oameni din Harghita şi Covasna, care l-au întâmpinat pe preşedintele Ungariei. Şeful statului ungar a fost însoţit de preşedintele UDMR, Marko Bela, dar şi de europarlamentarul Tokes Laszlo.

Pe o ninsoare abundentă, Solyom a explicat, în discursul pe care la susţinut, că „cel mai important lucru este că suntem împreună; cel mai important este că, în ciuda tuturor obstacolelor, sărbătorim împreună“. Liderul de la Budapesta a făcut referire la semnificaţia sărbătorii la care a fost oaspete de onoare: „Zilele de 15 martie, 20 august şi 23 octombrie sunt sărbătorite de maghiarii de peste tot din lume. Această sărbătoare este să fim împreună, este o ocazie de a simţi că aparţinem unei comunităţi”.

Adrian Moise

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.