ACTUALITATE 6 august 2013

Preşedintele Traian Băsescu: „Nu creăm o ţară în interiorul ţării”

de Agerpres | 195 vizualizări

Preşedintele Traian Băsescu susţine că afirmaţiile reprezentanţilor UDMR privind acţiunile de nesupunere civică în cazul regionalizării fac parte din jocul politic, punctând că drepturile maghiarilor trebuie respectate, dar că 'noi nu creăm o ţară în interiorul ţării'.

Şeful statului a fost întrebat la o emisiune difuzată luni de Digi 24 despre declaraţiile UDMR privind acţiunile de nesupunere civică în situaţia în care judeţele Harghita, Covasna şi Mureş nu se organizează într-o regiune separată.

„Eu cred că aici suntem şi în zona jocului politic al UDMR. Convingerea mea este că nimeni nu se poate opune unei astfel de legi având în vedere că este necesară reorganizarea administrativă exact pentru dezvoltare corelată. Revenind la UDMR, până la urmă trebuie să le respectăm drepturile, dar drepturile minorităţii maghiare sunt egale cu ale cetăţenilor majoritari români. Noi nu creăm o ţară în interiorul ţării, aceste lucruri trebuie să le înţeleagă, şi autonomie în Harghita, Covasna şi Mureş tot atâta cât la Caracal şi Constanţa. Asta trebuie să înţeleagă pentru că aceasta este Constituţia şi nimeni nu va modifica aceste prevederi ale Constituţiei. Nu cred, dacă majoritatea acesta de 70% care nu include UDMR-ul ar fi putut să treacă peste ifosele unor politicieni maghiari, scuzaţi-mă că îi spun caraghiosul care cerea protectorat pentru Transilvania, deci sunt şi excese din acestea”, a spus Traian Băsescu.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
denis, 14 august 2013
TRANSILVANIA PAMANT ROMANESC
Eugen, 8 august 2013
Dar "lili" cum vede problema??? Medierea intre institutiile statului, prerogativa a Presedintelui, si asta inseamna, joc politic. Dar lili ce zice? Cum este util Ro maniei?
lili, 7 august 2013
Traian Basescu vorbeste de "joc politic" ?! Cata ipocrizie.....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.