ACTUALITATE 23 iulie 2012

Premierul Victor Ponta, la discuţii cu autorităţile din Covasna, Harghita şi Mureş

de Covasna Media | 35 vizualizări

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit sâmbătă, la Miercurea Ciuc, cu reprezentanții autorităților locale și prefecții județelor Covasna, Harghita și Mureș, având cu aceștia o serie de discuții referitoare la mai multe aspecte prioritare celor trei județe – investiții și dezvoltare regională.

La întâlnirea cu Victor Ponta au luat parte inclusiv prefectul de Covasna, Codrin Munteanu, precum și primarii UDMR și PSD din judeţ, dar și consilieri locali, cu toții prezentând alături de cei din Harghita și Mureș aspecte legate de administrația locală.

“Premierul Ponta a dorit, fiind o persoană deschisă, să ia contact direct cu problemele locale din cele trei județe, probleme care nu s-au axat însă strict pe un județ sau pe altul, mai ales că în general aceste aspecte sunt destul de comune”, a explicat prefectul Codrin Munteanu, arătând că discuțiile au vizat necesitatea cofinanțărilor pe proiectele de dezvoltare, importanța continuării investițiilor începute deja și inițierea unora noi, înlăturarea efectelor calamităților provocate se secetă. Potrivit prefectului, discuțiile au vizat și problemele de cadastru, care sunt foarte tehnice și care din păcate împiedică în prezent eliberarea unor titluri de proprietate, drept pentru care s-a  promis deplasarea conducerii Oficiului Național de Cadastru în zonă pe viitor, tocmai pentru a clarifica aceste aspecte.

Codrin Munteanu a arătat că întâlnirea cu premierul nu a adus în discuție aspecte strict politice și nici aspecte etnice, dar a admis că la un moment dat s-a vorbit pe subiectul conducerilor instituțiilor deconcentrate.

„UDMR a ridicat problema proporționalității etnice la deconcentrate, iar premierul Victor Ponta a replicat că nu există nicio problemă în acest sens, atâta vreme cât proporționalitatea etnică va fi respectată inclusiv în primării”, a mai arătat prefectul.

Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă, la Miercurea Ciuc, că se va implica în acordarea de sprijin pentru județele Covasna, Harghita și Mureș, chiar dacă UDMR , aflată în majoritate la nivel local, nu se mai află la guvernare.

Potrivit Mediafax, Victor Ponta a subliniat că este important ca minoritatea maghiară să fie reprezentată în Parlament, subliniind că va încerca să rezolve toate problemele existente prin intermediul dialogului, dorind să găsească soluţii constructive pentru acestea.

Despre Referendum, fără campanie electorală

La Miercurea Ciuc, Ponta a declarat că nu se află în campanie electorală, dar că a dorit să discute cu prefecţii și cu autorităţile judeţene despre organizarea Referendumul din 29 iulie, deoarece este interesat ca “toate evenimentele electorale să fie organizate corect”.

“Că veni vorba despre alegeri, pe 29 iulie, sigur, orice cetăţean care va veni la vot trebuie să fie numărat corect”, a spus Ponta, citat de Mediafax, adăugând că toată lumea trebuie să fie atentă şi la alegerile generale din toamnă, când comunitatea maghiară va avea numărul de reprezentanţi în Parlament pe care îl merită pe baza votului electoratului.

“Vreau să vă reamintesc că şi atunci când eram într-o mare bătălie politică cu Guvernul din care făcea parte şi UDMR am spus că cel mai important lucru este ca minoritatea maghiară să fie reprezentată în Parlamentul României, în structurile locale, să existe o reprezentare pentru că dacă laşi o minoritate în afara deciziei abia atunci se va radicaliza şi abia atunci extremiştii din toate părţile vor avea de câştigat. Repet, nu va exista din partea mea niciun fel de discriminare, dacă un primar este din Harghita sau Covasna faţă de unul de la Gorj sau de la Bacău, dacă e de la UDMR, PSD sau de la alt partid”, a mai declarat premierul, conform Mediafax.

La întâlnirea de la Miercurea Ciuc au luat parte aproximativ 300 de reprezentanți ai autorităților locale din cele județe.

(monicavajna.wordpress.com)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.