ACTUALITATE 30 octombrie 2012

Pregătiţi de ninsoare la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 55 vizualizări

Societatea de salubrizare Tega SA este pregătită pentru ninsorile care se anunță că vor cădea încă de săptămâna aceasta. Directorul Toth Birtan Csaba a declarat că societatea are cantități suficiente de material antiderapant – sare, nisip și clorură de calciu, astfel că ninsorile nu ne vor putea lua prin surprindere.

„Avem material antiderapant, nu pentru toată iarna, dar asta nu e o problemă, pentru că în funcție de necesități vom mai achiziționa pe parcurs. În următoarea lună urmează să cumpărăm și un utilaj de dimensiuni mai mici pentru curățarea străzilor mai înguste sau aflate în pantă, în vreme ce pentru străzile mari ne putem folosi de utilajele pe care le avem deja în dotare”, a declarat Toth.

În ceea ce privește zonele dintre blocuri – alei, intrări în scările de blocuri, spații ce țin de zonele de locuințe, directorul Tega spune că în câteva săptămâni va exista o situație clară cu privire la cele care vor rămâne în responsabilitatea societății de salubrizare.

„Am mărit tariful de curățenie în acest sens de la 1,7 lei la 3,7 lei pe persoană, pentru că am mers doi ani pe vechiul tarif, dar între timp s-au scumpit carburanții, salariile au crescut și noi, ca societatea comercială, nu puteam lucra în pierdere. Acum rămâne să vedem câte contracte vom mai încheia, pentru că au fost mulți cei care au spus că tariful s-a mărit prea mult”, a explicat directorul Tega.

Potrivit acestuia, pe vechiul tarif societatea avea contracte încheiate cu aproximativ 90 de asociații de proprietari (18.000 de persoane), însă din primele reacții la noul tarif, se preconizează o înjumătățire a acestor contracte. În consecință, cei care nu vor mai încheia contracte cu Tega se vor obliga să curețe ei zăpada din fața blocurilor și să se îngrijească de spațiile verzi aparținătoare.

(monicavajna.wordpress.com)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.