ACTUALITATE 26 ianuarie 2010

Prefectura ia în calcul înfiinţarea unui nou cămin de bătrâni

de Covasna Media | 567 vizualizări
27ian2010-batraniÎn urma solicitărilor venite din partea Guvernului, Prefectura Covasna a demarat o analiză în urma căreia va stabili dacă judeţul nostru are nevoie de încă un cămin de bătrâni. Prefectul György Ervin a declarat că analiza de necesitate se află în plină desfă­şurare şi este realizată alături de primării şi de organizaţiile non-guvernamentale din judeţ care activează în acest domeniu al îngrijirii şi supravegherii bătrânilor.

27ian2010-batraniÎn urma solicitărilor venite din partea Guvernului, Prefectura Covasna a demarat o analiză în urma căreia va stabili dacă judeţul nostru are nevoie de încă un cămin de bătrâni.

Prefectul György Ervin a declarat că analiza de necesitate se află în plină desfă­şurare şi este realizată alături de primării şi de organizaţiile non-guvernamentale din judeţ care activează în acest domeniu al îngrijirii şi supravegherii bătrânilor.

Cinci cămine existente în judeţ

„Sigur, ştim că avem cinci cămine în judeţ, dar pentru a putea găsi o locaţie pentru un nou cămin, cred că trebuie implicată toată lumea care are legături cu acest aspect, mai ales că judeţul Covasna se află printre primele din ţară ca rezolvare a situaţiei persoanelor vârstnice“, a declarat György Ervin, subliniind că organizaţiile non- guvernamentale care sunt foarte active vor avea de spus cuvântul decisiv în această chestiune.

„Organizaţiile non-guvernamentale de la nivelul judeţului au contribuit foarte mult la această situaţie bună din prezent, ele ţinând permanent evidenţa celor care au nevoie de sprijin, ceea ce e un lucru extraordinar”, a mai punctat prefectul.

Prefecţilor li s-a cerut de către Guvern ca împreună cu preşedinţii de consilii judeţene şi primarii de municipii, să identifice în fiecare judeţ locaţii pentru construcţia de cămine pentru bătrâni şi să transmită la Bucureşti, în maximum două săptămâni, un raport în acest sens.

Executivul a arătat că intenţionează să lanseze un program guvernamental pentru construcţia de cămine destinate bătrânilor singuri, în parteneriat cu autorităţile locale. Premierul Emil Boc a arătat că, din expe­rienţa sa de fost primar, oamenii de afaceri acceptă să sponsorizeze astfel de lucrări, într-o formulă de parteneriat public privat. Totodată, premierul a solicitat prefecţilor să transmită date privind numărul căminelor existente şi capacitatea acestora.

Monica Rizea

Foto: oradeainfo.com

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Levi, 19 februarie 2011
Unde sunt acele centre/azile/camine pentru batrani ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.