ACTUALITATE 23 ianuarie 2014

Prefectura Covasna solicită partidelor maghiare să arboreze permanent drapelul naţional la sedii

de Agerpres | 167 vizualizări

Prefectura Covasna solicită partidelor maghiare din judeţ să respecte legea şi să arboreze tricolorul naţional la sediile lor.

Prefectul Dumitru Marinescu a declarat joi că va trimite adrese oficiale către toate cele trei partide maghiare, respectiv Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, Partidul Civic Maghiar şi Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania, cu cererea de a se conforma prevederilor legale şi cu menţiunea că în caz contrar se vor aplica măsuri coercitive.

Dumitru Marinescu a precizat că sesizarea privind lipsa drapelului României de pe sediile acestor partide a venit din partea cabinetului senatorului PNL Covasna, Marius Obreja.

„Prefectura a primit o reclamaţie din partea unui cetăţean privitoare la lipsa drapelului tricolor de pe sediul PNL din Sfântu Gheorghe, prin urmare am cerut în scris să arboreze steagul, ceea ce s-a şi întâmplat. (...) În răspunsul primit de la cabinetul senatorial se menţiona, printre altele, că nici partidele maghiare din Sfântu Gheorghe nu au pus steagul tricolor pe sedii şi ni s-a cerut să luăm măsuri pentru respectarea legii în egală măsură de către toate formaţiunile politice”, a declarat prefectul Dumitru Marinescu.

El a precizat că, potrivit Legii 75/1994, art. 2, drapelul României se arborează în mod permanent pe edificiile şi în sediile autorităţilor şi instituţiilor publice, precum şi la sediile partidelor politice, sindicatelor, instituţiilor de învăţământ şi cultură etc.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 26 ianuarie 2014
Ca li se falfaie partidelor maghiare de legea romaneasca ! Daca PNL a ajuns in situatia asta, de a fi sesizat Prefectul de lipsa drapelului romaneasc la sediul PNL Covasna, ce sa ne mai miram de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.