ACTUALITATE 24 septembrie 2019

Prefectura Covasna: Două poduri afectate de inundaţii, refăcute cu bani din bugetul de stat

de Agerpres | 635 vizualizări

Două poduri afectate de inundaţiile din primăvara acestui an vor fi refăcute cu bani din bugetul de stat, a informat luni Prefectura Covasna.

Potrivit sursei citate, după fenomenele hidrometeorologice din perioada mai-iunie a.c care au afectat mai multe localităţi, Instituţia Prefectului Judeţului Covasna şi Consiliul Judeţean Covasna au înaintat Guvernului României un proiect de hotărâre privind alocarea unor sume pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor, fiind primite aproape 3,5 milioane de lei.

„Urmare a acestor demersuri, prin Hotărârea Guvernului nr. 698/17.09.2019 privind alocarea unei sume din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru unele unităţi administrativ-teritoriale afectate de calamităţi naturale, a fost alocat judeţului Covasna suma de 3.453 mii lei. Pentru refacerea podului peste pârâul Caşin „Várpataka” din comuna Sânzieni s-au alocat 1.993 mii lei, iar pentru refacerea podului peste pârâul Turia, din comuna Turia s-a alocat suma de 1.460 mii lei”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.