ACTUALITATE 24 iulie 2012

Prefectura cere lămuriri asupra activităţilor Urban Locato

de Covasna Media | 42 vizualizări

Urban Locato, societate comercială ce funcționează în subordinea CL Sfântu Gheorghe, a solicitat coduri CAEN pentru următoarele activități: întreținere corporală, protecție și gardă, activități de fitness și baruri și servirea băuturilor.

Prefectul Codrin Munteanu a transmis o sesizare către Consiliul Local (CL) Sfântu-Gheorghe, prin care cere clarificări asupra viitoarelor activități ale Urban Locato, societate comercială ce funcționează în subordinea CL.

Codrin Munteanu a declarat că, potrivit codurilor CAEN de clasificare a activităților, Urban Locato nu se încadrează în ceea ce prevede Legea Administrației Publice, care arată că societățile comerciale din subordinea primăriilor prestează servicii publice. Potrivit prefectului, Urban Locato a solicitat patru coduri CAEN, pentru următoarele activități: întreținere corporală, protecție și gardă, activități de fitness și baruri și servirea băuturilor. Prefectul Munteanu consideră că aceste activități nu prea intră în zona serviciilor publice, drept urmare a solicitat celor de la Primăria Sfântu-Gheorghe să clarifice situația care, dincolo de aspectul ce ține de legislație, pare și oarecum hilară.

„Cu riscul de a împiedica dezvoltarea municipiului și activitățile de cârciumărit, am făcut sesizare și am rugat să ne clarifice, pentru că, după știința noastră, agenții economici din subordinea consiliilor locale sunt înființați ca servicii publice - întreținere a drumurilor, reparații, alimentație de apă etc. Am cerut să se revină asupra acestor activități, dacă eventual au vreun imobil pe care vor să-l transforme în cârciumă, pot eventual să-l concesioneze, dar mă îndoiesc de faptul că Primăria și-ar asuma direct activitatea de cârciumărit”, a declarat Codrin Munteanu, adăugând că dincolo de ciudățenia situației „spiritul antreprenorial este de apreciat”.

În timpul declarațiilor, prefectului Codrin Munteanu i s-a arătat, de către jurnaliști, că respectivele activități ale Urban Locato ar putea fi totuși justificate prin baza turistică de la Șugaș Băi pe care o va deschide municipalitatea și pe care o va administra Urban Locato. Codrin Munteanu a admis că dacă activitățile de fitness și întreținere corporală s-ar mai justifica oarecum în acest context, activitățile legate de „cârciumărit” și protecție și gardă nu mai sunt de înțeles, mai ales că municipalitatea are la dispoziție serviciile Poliției Locale.

(monicavajna.wordpress.com)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.