ACTUALITATE 26 martie 2015

Postul de manager al Teatrului „Andrei Mureşanu”, scos din nou la concurs

de Agerpres | 152 vizualizări

Postul de manager al Teatrului „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe, rămas vacant după demisia regizorului Dan Ţopa, este scos din nou la concurs, data limită pentru depunerea candidaturilor şi proiectelor de management fiind 15 mai a.c.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe, întrunit joi în şedinţă ordinară, a stabilit condiţiile pentru participarea la concurs, acesta urmând să se desfăşoare în două etape - evaluarea proiectelor de management în perioada 18-27 mai şi interviul, pe data de 9 iunie. Viitorul manager al teatrului va avea un mandat de patru ani.

Regizorul Dan Ţopa şi-a anunţat demisia la mijlocul lunii februarie, după aproape doi ani de la câştigarea concursului, invocând motive personale, dar şi lipsa de susţinere a instituţiei de către comunitate.

„La o anumită vârstă e greu să te adaptezi într-o zonă cu două culturi diferite. Acesta a fost un motiv. Altul a fost speranţa mea în întâlnirea cu comunitatea românească şi susţinerea teatrului de către aceasta. Nu vreau să supăr pe nimeni, dar acest lucru a lăsat de dorit, în sensul în care am sperat ca mediul de afaceri să fie mai prezent în susţinerea teatrului, dar şi comunitatea în sine să fie mai prezentă la spectacole”, a declarat, la acea vreme, regizorul Dan Ţopa.

El a mai menţionat că a reuşit să stabilească o relaţie bună cu conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe, dar bugetul alocat de Consiliul Local a permis funcţionarea la limită a teatrului românesc.

De altfel, ultimii patru directori ai Teatrului „Andrei Mureşanu”, dramaturgul Radu Macrinici, criticul Doru Mareş şi regizorii Florin Vidamski şi Horaţiu Mihaiu, au plecat tot prin demisii invocând în principal acelaşi motiv, anume lipsa condiţiilor adecvate pentru desfăşurarea activităţii, inclusiv lipsa banilor. Timp de 25 de ani, teatrul românesc „Andrei Mureşanu” a împărţit acelaşi sediu cu teatrul maghiar „Tamási Aron”, dar anul acesta se va muta în fostul cinematograf „Arta”, care se află în curs de reabilitare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.