ACTUALITATE 24 februarie 2020

(Update) Pompierii covăsneni au degajat arbori căzuți pe carosabil

de Covasna Media | 3118 vizualizări

Update ora 19: În urma manifestării fenomenelor meteo periculoase prognozate de codul roșu și a codului galben, începând cu ora 18, emis pentru județul nostru, pompierii covăsneni au fost solicitați în următoarele cazuri:

- S-a intervenit pentru degajarea a trei arbori scoși din rădăcina pe strada Gyertyanffy Ferenc din Sfântu Gheorghe.

- Se intervine cu un echipaj al Secției Targu Secuiesc in localitatea Ojdula pentru degajarea unui copac cazut pe carosabil.

- Detașamentul Sfantu Gheorghe intervine în localitatea Dobolii de Sus la un incendiu de vegetație. Se deplasează și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgenta Zagon. Incendiul se manifesta pe aproximativ 2 ha.

- Un echipaj de pompieri cu o autospeciala pentru intervenție și salvări de la inaltime intervine pe strada Liliacului din Sfantu Gheorghe la un bloc de locuințe de pe care s-a desprins izolația la etajul 4.

Știrea inițială: În urma manifestării fenomenelor meteo periculoase prognozate de codul roșu emis pentru județul nostru, pompierii covăsneni au fost solicitați să intervină în mai multe cazuri.

Astfel, la ora 03:27 - apel prin sistemul 112- doi arbori au căzut pe carosabil pe DN2D. Un echipaj din cadrul Secției Târgu Secuiesc a intervenit pentru degajarea acestora. Pe timpul intervenției echipajele au mai degajat încă opt arbori căzuți.

- Ora 03:53 - Pichetul de pompieri a fost solicitat pentru degajarea unor crengi căzute peste liniile de curent de pe o stradă din orașul Întorsura Buzăului. Echipajele Electrica au oprit furnizarea energiei electrice pe trei străzi până la finalizarea intervenției.

- Ora 07:50 - Un brad a cazut pe strada Oltului din municipiul Sfântu Gheorghe. Un echipaj de descarcerare intervine pentru tăierea și degajarea acestuia în siguranță.

În contextul avertizării metorologice emise pe raza județului Covasna referitoare la intensificări ale vântului, pentru siguranța dumneavoastră, polițiștii transmit câteva sfaturi.

Astfel, „în cazul în care efectuați deplasări cu autovehicule, respectați cu strictețe regimul de viteză instituit pe sectorul de drum în cauză, circulați cu prudență ridicată și adaptați viteza la condițiile de drum întrucât există posibilitatea ca anumite obiecte să fie dislocate de vânt si pot ajunge pe partea carosabilă.

Recomandăm bicicliștilor să folosească mijloace alternative de deplasare în această perioadă întrucât vântul puternic îi poate dezechilibra expunându-i la riscul producerii de evenimente rutiere. Totodată, recomandăm pietonilor să își efectueze deplasarea, pe cât posibil, la o distanță de siguranță față de clădiri, arbori și stâlpi de iluminație publică/alimantare cu energie electrică întrucât intensificările vântului pot disloca obiecte de pe acoperișul clădirilor/crengi din arbori etc. existând riscul producerii unor accidentări. Avertizarea meteorologică este în vigoare până azi 24.02.2020 orele 18.00!, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Covasna.

Foto arhivă

Sursa: ISU Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.