ACTUALITATE 28 decembrie 2016

Polițiștii le recomandă șoferilor să circule prudent

de Covasna Media | 283 vizualizări

Pentru un trafic rutier sigur în condiții de iarnă și prevenirea evenimentelor nedorite, participanții la trafic sunt sfătuiți să respecte cu strictețe regulile de circulație și indicațiile polițiștilor rutieri. Iată recomandările polițiștilor pentru circulația în condiții de iarnă:

– Dacă vă aflați în localități sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei sau zăpadă, trebuie să circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, având în vedere că distanța de frânare în astfel de condiții este mult mai mare.

– Întrucât ninsorile, ceața, și depunerile de polei afectează întotdeauna buna desfășurare a circulației rutiere, recomandăm conducătorilor auto să aibă o atenție sporită pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieșirile din tronsoanele împădurite și sate, la intrările și ieșirile de pe poduri sau la încrucișările cu autovehiculele cu gabarit mare.

– În condițiile unui trafic aglomerat, precipitațiile sub formă de ninsoare, precum și ceața, pot determina apariția unor blocaje rutiere temporare. Păstrați-vă calmul, nu uitați de politețea rutieră și nu blocați intersecțiile și nu vă angajați în depășirea coloanelor de autovehicule.

– În situația în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ceții/ninsorii, folosirea luminilor de către ceilalți conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers. De aceea, polițiștii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite și pe timpul zilei, permanent, mai ales în condiții de vreme nefavorabilă.

– De asemenea, curățați în permanență farurile și blocurile de semnalizare și folosiți corespunzător instalația de ventilație - climatizare!

– Nu consumați alcool și nu conduceți dacă simțiți că sunteți obosiți! Evitați să vorbiți la telefonul mobil în timp ce conduceți mașina, dacă nu aveți atașat la acesta dispozitivul de tip “hands-free”.

– Și pietonilor le recomandăm să-și sporească atenția, să evite pe cât posibil folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă. Se recomandă circulația acestora pe trotuare, asigurarea temeinică înaintea traversării drumurilor și să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiții de siguranță.

Având în vedere atenționarea meteo cod galben referitoare la precipitații sub formă de ninsoare și vânt puternic emisă de Administrația Națională de Meteorologie valabilă până joi la ora 10:00 și care vizează inclusiv județul Covasna, recomandăm conducătorilor auto să circule prudent, să nu bruscheze mecanismele de direcție și frânare și să utilizeze cu precădere frâna de motor pe sectoarele de drum alunecos. Amintim, de asemenea, că pe drumurile acoperite cu gheață, zăpadă sau polei, anvelopele de iarnă sunt obligatorii.

(IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

Anunțuri

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.