ACTUALITATE 27 octombrie 2021

Polițiștii din cadrul I.P.J. Covasna au luat parte la programul Pedibus

de Covasna Media | 966 vizualizări

Înainte de începerea vacanței școlare, la inițiativa Biroului Siguranța Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna, polițiștii au participat la Programul Pedibus, pe bază de voluntariat.

Programul, intitulat simbolic Pedibus, este o inițiativă a Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, care are ca obiectiv principal motivarea elevilor din clasele primare de a se deplasa pe jos la unitățile de învățământ preuniversitar. Cu această ocazie, în perioada 18-22 octombrie 2021, școlarii au fost așteptați în fiecare dimineață de către polițiști în stațiile marcate din oraș, pentru a fi însoțiți pe jos în drumul lor spre școală.

Pe lângă structura inițiatoare, dintre structurile de poliție implicate menționăm:

  • Serviciul Cabinet
  • Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase
  • Serviciul Acțiuni Speciale
  • Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității
  • Biroul  Protecția Animalelor
  • Biroul Investigații Criminale din cadrul Poliției mun. Sfântu Gheorghe.

Polițiștii implicați le-au reamintit celor peste 100 de copii care au participat zilnic la acest program, regulile de circulație pe care trebuie să le respecte când se deplasează în spațiul public și totodată, cei mici au fost fascinați de prezența polițiștilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale.

La finalul acestei activități, elevii au fost premiați în semn de apreciere pentru participare la acest program cu un magnet intitulat „POLIȚIST JUNIOR”, premiu care a adus bucurie și mândrie în rândul celor mici.

În speranța că, după reluarea cursurilor școlare, acest program va continua, iar școlarii se vor prezenta în număr cât mai mare, Inspectoratul de Poliție Județean Covasna se va implica în continuare în asemenea proiecte

Compartimentul Relații Publice IPJ Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.