ACTUALITATE 18 mai 2017

Polițiștii covăsneni au confiscat aproape 4000 kg de deșeuri feroase

de Covasna Media | 609 vizualizări

Miercuri, 17 mai 2017, pe raza orașului Baraolt a fost organizată și desfășurată o acțiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale pe linie economico-financiară în domeniul comercializării produselor agroalimentare. În activități au fost angrenați polițiști de la Serviciul de Combatere a Criminalității Economice, Ordine Publică, polițiști rutieri și reprezentanți ai DSVSA Covasna.

În cadrul acțiunii au fost efectuate verificări și controale la 12 operatori economici, dar și la producători agricoli, și au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 36.000 de lei, toate pentru abateri la regimul actelor de comerț reglementat de Legea 12/1990.

În urma unui control efectuat la un operator economic, polițiștii au identificat produse a căror proveniență nu a putut fi justificată. Astfel, a fost dispusă confiscarea a 32 de articole vestimentare și a 7 kg produse alimentare – mezeluri, valoarea acestora fiind de 286 de lei, iar societatea comercială verificată a fost sancționată cu amendă contravențională în cuantum de 6.000 de lei.

Joi, 18 mai 2017, polițiștii de la investigarea fraudelor au mai făcut verificări și la o societate comercială din orașul Covasna, respectiv la un punct de colectare a materialelor feroase, unde au descoperit aproape 4.000 de kg de deșeuri pentru care reprezentanții firmei nu au putut prezenta acte de dovedire a provenienței. În cauză s-a dispus confiscarea cantității de deșeuri și aplicarea unei sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 de lei.

Polițiștii din Întorsura Buzăului au desfășurat și ei acțiuni pe raza de competență, în urma acestora fiind aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 3.300 de lei. Dintre acestea 7 sancțiuni au fost aplicate pentru abateri în trafic.

(IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.