ACTUALITATE 18 august 2009

Poliţiştii au ieşit în stradă

de Covasna Media | 731 vizualizări
Pe durata protestului, ei au fost „păziţi“ de jandarmi

Câteva zeci de poliţişti din judeţ au protestat ieri timp de două ore în faţa Instituţiei Prefectului, nemulţumiţi de reducerea veniturilor, neplata orelor supli mentare, lipsa unei logistici minime, neplata chiriilor pentru poliţiştii din alte judeţe sau suspendarea concursurilor pentru încadrarea poliţiştilor. Poliţiştii au protestat paşnic, afişând pancarte în limbile română şi maghiară, de genul

Pe durata protestului, ei au fost „păziţi“ de jandarmi

Câteva zeci de poliţişti din judeţ au protestat ieri timp de două ore în faţa Instituţiei Prefectului, nemulţumiţi de reducerea veniturilor, neplata orelor supli mentare, lipsa unei logistici minime, neplata chiriilor pentru poliţiştii din alte judeţe sau suspendarea concursurilor pentru încadrarea poliţiştilor.

Poliţiştii au protestat paşnic, afişând pancarte în limbile română şi maghiară, de genul „Guvernanţi, ieşiţi voi în stradă să apăraţi liniştea şi siguranţa oamenilor!” sau în engleză „Fair play for police, ministers!“.

Pe durata protestului, ai au fost „păziţi“ de jandarmi, sarcina acestora fiind însă una uşoară întrucât protestatarii nu au de gând să creeze probleme, spune preşedintele Biroului Teritorial Covasna al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Gil Bălănică.

Protestele continuă toată săptămâna

Potrivit acestuia, protestele vor avea loc pe durata întregii săptămâni, în faţa Prefecturii şi curtea interioară a IJP, în fiecare zi urmând să participe la protest câte o subunitate, nu toate deodată. Preşedintele SNPPC Covasna a subliniat că poliţiştii care vor protesta o fac în timpul lor liber, potrivit prevederilor legale care le acordă 12 ore de activitate sindicală pe an.

„Folosim acest timp dialogând cu cetăţenii în stradă, răspundem la solicitări, la 112”, a mai precizat Bălănică.

Una dintre nemulţumirile poliţiştilor este legată de neplata chiriilor pentru cei veniţi din alte judeţe, în Covasna fiind vorba despre 51 de poliţişti în această situaţie. Până în prezent 7 s-au arătat interesaţi să plece în zonele de domiciliu.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.