ACTUALITATE 4 mai 2023

Poliţia Locală verifică dubele parcate în zonele rezidenţiale din Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 7384 vizualizări

Poliţia Locală Sfântu Gheorghe a anunţat, miercuri, că va relua acţiunea de verificare a autovehiculelor de transport marfă parcate în zonele rezidenţiale.

Şeful Poliţiei Locale, Hadnagy István, a precizat că, potrivit unei hotărâri a Consiliului local, vehiculele cu greutate mai mare de 1,9 tone nu au voie să parcheze în zonele rezidenţiale între orele 18:00 şi 6:00, iar acţiunile de control vor începe vineri, 5 mai.

„În ultimii ani, municipalitatea a extins numărul locurilor de parcare, odată cu lucrările de renovare derulate, deci cu siguranţă sunt mai multe locuri de parcare decât înainte, dar şi numărul maşinilor este în creştere. Scopul Poliţiei Locale este de a se asigura că locurile de parcare din jurul blocurilor sunt folosite de locuitori. O hotărâre din 2019 a Consiliului Local interzice vehiculelor de mărfuri cu greutate mai mare de 1,9 tone să parcheze în zonele rezidenţiale între orele 18:00 şi 6:00. Întrucât am primit mai multe sesizări în acest sens, colegii noştri vor face acum controale mai amănunţite”, a precizat Hadnagy István.

În cursul anului trecut, Poliţia Locală Sfântu Gheorghe a aplicat 51 de amenzi proprietarilor de dube care au încălcat hotărârea Consiliului local.

„Situaţia generală s-a îmbunătăţit în ultimii ani, în trecut existând mai multe exemple când camioanele şi dubele erau parcate în apropierea blocurilor de locuit. Din fericire, această situaţie s-a remediat, astfel că pe timpul nopţii majoritatea camioanelor sunt oprite în parcarea de pe strada Constructorilor, iar un număr semnificativ de firme îşi parchează vehiculele comerciale pe terenurile proprii”, a mai spus şeful Poliţiei Locale.

Locuitorii municipiului au la dispoziţie „linia verde” 0800 800 767 unde pot reclama autovehiculele parcate ilegal. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.