ACTUALITATE 31 mai 2024

Poliţia Locală Sfântu Gheorghe supraveghează malurile Oltului cu o dronă, pentru a preveni depozitarea deşeurilor

de Agerpres | 1340 vizualizări

Angajaţii Departamentului pentru Protecţia Mediului din cadrul Poliţiei Locale Sfântu Gheorghe supraveghează malurile râului Olt cu ajutorul unei drone, pentru a preveni depozitarea ilegală a deşeurilor.

Potrivit conducerii instituţiei, o parte dintre poliţiştii locali deţin permise pentru pilotarea dronei, a cărei rază de acţiune poate ajunge până la 7 kilometri, în condiţii meteorologice favorabile.

„Dispozitivul poate fi ridicat la o înălţime maximă de 60 de metri şi poate capta imagini clare de la distanţă, având rezoluţie 4k, astfel că persoanele care depozitează ilegal deşeurile pe malurile râului Olt observă prea târziu că au fost înregistrate. Imaginile pot fi folosite atât pentru identificarea făptaşilor, cât şi a vehiculelor utilizate pentru transportul gunoaielor”, precizează reprezentanţii Poliţiei Locale, într-un comunicat remis joi AGERPRES.

Persoanele fizice care încalcă legea riscă amenzi de până la 10.000 lei, iar persoanele juridice amenzi de până la 60.000 lei. Legislaţia permite inclusiv confiscarea vehiculelor utilizate pentru transportul deşeurilor în astfel de cazuri.

„În ultimul an nu am primit reclamaţii privind depozitarea ilegală a deşeurilor. Colegii noştri monitorizează în mod regulat zona cu ajutorul dronei, deoarece multă vreme au existat persoane care au aruncat din maşini sau căruţe cantităţi mari de deşeuri pe malul râului sau în jurul digului. Bineînţeles, chiar şi o pungă sau o doză de băutură reprezintă o problemă, cantitatea de deşeuri aruncate în natură este în scădere, iar datorită acţiunilor de ecologizare organizate în ultima perioadă, sunt mai puţine gunoaie pe malurile Oltului. Am încredere că majoritatea oamenilor înţeleg că nu ţine doar de estetică, ci şi de protecţia mediului înconjurător”, a declarat şeful Poliţiei Locale Sfântu Gheorghe, Hadnagy Istvan.

Acesta a menţionat că nu doar Poliţia Locală monitorizează malurile Oltului, ci şi Garda de Mediu Covasna şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Management Integrat al Deşeurilor (ADI SIMD), care a instalat camere de supraveghere în mai multe zone.

Autorităţile locale au făcut un apel către cetăţeni să sesizeze Poliţia Locală atât prin intermediul numărului de WhatsApp 0739 886 992, cât şi la TelVerde: 0800 800 767 dacă observă depozite ilegale de deşeuri pe raza municipiului Sfântu Gheorghe.

Sursa foto: Poliţia Locală Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.