ACTUALITATE 7 ianuarie 2014

Poliţia Locală din Sfântu Gheorghe, acuzată de abuz în serviciu şi discriminare

de Covasna Media | 267 vizualizări

Un bărbat din judeţul Covasna acuză Poliţia Locală din Sfântu Gheorghe de abuz în serviciu şi discriminare, deoarece l-a sancţionat cu suma de 500 de lei pentru tulburarea ordinii publice după ce, de Ziua Naţională a României, a urcat cu un steag tricolor pe o scenă din centrul municipiului destinată unui eveniment religios.

Valentin Iriciuc a declarat că va contesta amenda şi că intenţionează să depună o plângere penală împotriva Poliţiei Locale pentru abuz în serviciu şi discriminare.

„Nu era nimeni pe scenă, evenimentul nu începuse şi nu mi-am dat seama că scena era pregătită pentru altceva. Era Ziua Naţională, am urcat pe scenă cu steagul tricolor în mână, am strigat „La mulţi ani, România!” şi am cântat „Treceţi, batalioane române, Carpaţii”. (...) Poliţia locală m-a luat pe sus, putea să-mi dea amendă în seara aia, dar nu a făcut-o, am primit acasă o înştiinţare de plată abia după 11 zile. (...) Mă consider discriminat. Am de suferit pentru că am fluturat steagul României, plătesc amendă pentru că am ieşit pe scenă cu drapelul tricolor de Ziua Naţională”, a afirmat Valentin Iriciuc.

Şeful Poliţiei Locale Sfântu Gheorghe, Hadnagy István, susţine că amenda a fost aplicată în mod just şi că este inutil să i se dea conotaţii etnice.

„Era Adventul (sărbătoare catolică ce marchează intrarea în Postul Crăciunul - n.r.), erau foarte mulţi oameni adunaţi în piaţă şi el nu avea ce căuta acolo în acel moment, nici cu steagul României, nici cu steagul Americii, cu niciun fel de steag. (...) Desigur, are tot dreptul să conteste amenda, legea îi permite”, a declarat Hadnagy István.

În procesul verbal de contravenţie s-a notat că bărbatul „a urcat fără drept pe scena amplasată în Piaţa Libertăţii pentru desfăşurarea manifestării cultural religioase organizate cu ocazia Adventului, unde, fluturând în mână un steag al României, s-a adresat participanţilor prin intermediul microfonului cu afirmaţia că „Aici este pământ românesc”, faptă ce a provocat indignarea cetăţenilor, tulburând astfel ordinea şi liniştea publică”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.