ACTUALITATE 8 martie 2015

Poligonul militar din Sfântu Gheorghe nu va fi transferat deocamdată în proprietatea municipiului

de Agerpres | 211 vizualizări

Poligonul militar din Sfântu Gheorghe nu va fi transferat, cel puţin deocamdată, în proprietatea municipiului, deşi autorităţile locale au făcut până acum nenumărate demersuri în acest sens pe lângă conducerea Guvernului.

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat vineri că, în noul context politico-militar, Armata Română are nevoie de poligoane şi terenuri de instrucţie.

„Nu numai municipiul Sfântu Gheorghe, ci şi alte autorităţi locale din ţară solicită anumite terenuri sau clădiri ale MApN, analizăm de la caz la caz şi acolo unde considerăm că e necesar şi Armata nu mai are nevoie de ele le transferăm autorităţilor locale. Noi nu vorbim numai despre poligoane, vorbim şi despre terenuri de instrucţie, şi, mai ales în acest context al schimbării situaţiei politico-militare din zona noastră şi mai ales din zona Mării Negre şi a necesităţii de creştere a numărului de exerciţii şi pregătiri ale Armatei, avem nevoie în continuare pe lângă poligoane, care au anumit specific pentru că se şi trage cu muniţie reală, avem nevoie şi de terenuri de instrucţie, iar terenurile trebuie să fie lângă unităţile militare. În cazul municipiului Sfântu Gheorghe, ca să vă spun clar, nu există un proiect de hotărâre, despre care s-a tot vorbit, prin care poligonul militar să fie transferat municipiului. Deci, situaţia s-a schimbat, avem nevoie de terenuri de instrucţie, iar la Sfântu Gheorghe avem o unitate de elită care are nevoie de terenuri de instrucţie lângă municipiu”, a spus Mircea Duşa.

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a început în urmă cu mai mulţi ani demersurile pentru transferarea poligonului militar din proprietatea statului şi administrarea MApN în domeniul public al municipiului. Primăria Sfântu Gheorghe vrea ca din cele aproape 65 de hectare cât măsoară poligonul, 12 hectare să fie atribuite cultelor religioase pentru înfiinţarea unor cimitire, cinci hectare să fie destinate extinderii cimitirului comun şi amenajării unui parc memorial al eroilor, iar restul terenului să fie folosit pentru construirea unor „stabilimente socio-medicale”. În parcul memorial dedicat eroilor căzuţi în cele două războaie mondiale ar urma să fie mutat şi obeliscul sovietic din centrul municipiului Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.