ACTUALITATE 19 ianuarie 2010

Policlinica Stomatologică nu îşi cunoaşte încă viitorul

de Covasna Media | 386 vizualizări
Consiliul Judeţean nu a renunţat la clădire în favoarea medicilor şi tehnicienilor. Strategia urmează să se discute în prima parte a acestui an 19ian2010-stomatologieSituaţia Policlinicii Stomatologice din Sfântu-Gheorghe - care se degradează de la an la an - este una dintre discuţiile care vor avea loc la nivelul Consiliului Judeţean (CJ) în curând, cu scopul de a se stabili o strategie privind viitorul acestei clădiri. „La ultima întâlnire s­a decis ca la începutul anului 2010 să discutăm o strategie în CJ privind acest imobil. Am primit rezultatul expertizei şi clădirea

Consiliul Judeţean nu a renunţat la clădire în favoarea medicilor şi tehnicienilor. Strategia urmează să se discute în prima parte a acestui an

19ian2010-stomatologieSituaţia Policlinicii Stomatologice din Sfântu-Gheorghe - care se degradează de la an la an - este una dintre discuţiile care vor avea loc la nivelul Consiliului Judeţean (CJ) în curând, cu scopul de a se stabili o strategie privind viitorul acestei clădiri.

„La ultima întâlnire s­a decis ca la începutul anului 2010 să discutăm o strategie în CJ privind acest imobil. Am primit rezultatul expertizei şi clădirea este încadrată în grad sesimic doi, deci sunt probleme cu structura ei, dar nu este cu bulină. Vom vedea ce putem face”, a spus vicepreşedintele CJ, Henning Laszlo.

În opinia acestuia, o investiţie în imobil ar fi posibilă numai prin resurse europene, întrucât momentan Consiliul nu dispune de fonduri proprii în acest sens, dar discuţiile vor avea loc cel mai degrabă după aprobarea bugetului.

Procesul cu tehnicienii - în plină desfăşurare

După ani lungi în care medicii şi tehnicienii de aici au încercat să cumpere cabinetele, după îndelungate procese şi discuţii, nu s-a ajuns deocamdată la nicio concluzie şi imobilul nu a mai fost reabilitat de câţiva ani buni, riscând să se degradeze şi mai mult. Reparaţii au mai fost făcute din posibilităţile proprii ale tehnicienilor şi medicilor stomatologi care activează aici - cum ar fi izolarea acoperişului, care a avut loc în toamnă din banii tehnicienilor, 7.500 de lei în total.

În urmă cu patru ani, dar şi mai recent, când chiriaşii au dorit să cumpere, nu a fost însă posibil, sub diverse pretexte şi motive invocate din partea proprietarilor care nu vroiau să piardă clădirea.

Proces la Curtea de Apel Acum, între tehnicienii dentari şi CJ există un proces care se derulează la Curtea de Apel Braşov, după ce instanţa din judeţ le-a acordat acestora dreptul de a încheia contracte de închiriere, fapt contestat de CJ la instanţa din Braşov. Tehnicienii lucrează acum în acea clădire pe baza unui contract de comodat care a expirat în anul 2005 şi s-a prelungit automat alţi cinci ani, astfel că anul acesta expiră şi ar urma să se decidă şi soarta lor. Procesul va avea loc undeva la sfârşitul lunii ianuarie.

„Proprietarul n-a investit nimic, e păcat, e o clădire bună pentru scopul ei - acela de a servi populaţia. E locul nostru de muncă de zeci de ani, vrem să ni se respecte drepturile şi sperăm că aşa va fi. Acum ne-am mulţumi şi cu dreptul de a închiria, dar ferm, să ştim că merită să investim. Nu ne lăsăm, vom merge până la Strasbourg dacă va fi nevoie”, a spus reprezentanta tehnicienilor dentari din cadrul Policlinicii, Maria Movilă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.