ACTUALITATE 22 iunie 2017

Podul din Telechia, reconstruit după 60 de ani

de Covasna Media | 1547 vizualizări

Reprezentanţii autorităţilor judeţene şi locale au tăiat panglica de inaugurare a podului de peste râul Negru din satul Telechia, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la 100 de mii de euro.

„Podul de la Telechia este rezultatul unei munci comune şi a unei colaborări la nivel local, judeţean şi naţional”, a subliniat preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor. „Se pot ajuta numai oamenii şi comunităţile care au voinţă de a acţiona şi au forţe proprii, printre acestea se numără şi comuna Brateş. Podul construit în urmă cu 70 de ani trebuia înlocuit de multă vreme, pentru ca suprafaţa de teren de 100 hectare, situată înspre Surcea, să devină accesibilă pentru localnici. Cetăţenii ne-au însărcinat cu construirea de drumuri, poduri şi a spitalului. Printre cele mai importante sarcini ale noastre din ultima perioadă s-au numărat: reconstruirea drumurilor judeţene şi comunale, a podurilor deteriorate şi punerea la punct a sistemului sanitar. În ultimii ani s-a reuşit să se construiască, în mai multe etape, un drum asfaltat din centrul comunei Brateş spre satul Surcea” – a afirmat preşedintele CJ Covasna.

În opinia primarului comunei Brateş, Tánczos Ferenc-Szabolcs, odată cu realizarea acestui pod li s-a împlinit un vis vechi al locuitorilor din Brateş şi Surcea, în lipsa acestei construcţii efectuarea de munci agricole s-a desfăşurat greoi, circulaţia şi transportul s-au efectuat dificil, legătura între terenurile agricole din zonă s-a stabilit greu. Pentru realizarea podului durabil care are 6 metri lățime și 24 de metri de lungime şi care oferă condiţii de siguranţă a fost nevoie de bune intenții şi de o acţiune colectivă.

 

Construirea predecesorului podului actual a fost iniţiată în 1956, de către fostul preşedinte al Sfatului Popular local, Székely Ferenc, care va împlini în scurt timp 90 de ani. Nenea Ferenc şi-a exprimat bucuria pentru noul pod şi a explicat că podul vechi a fost construit din lemn de stejar, prin forţe proprii.

Programul cultural a fost asigurat de Fanfara Ferencz Ernő din Brateş, iar sfinţirea podului a fost oficiată de preotul reformat din Telechia, Incze Hunor.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Covasna

Teme articol: pod reconstructie Telechia
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.