ACTUALITATE 24 martie 2010

Pod rupt la Sita Buzăului

de Covasna Media | 385 vizualizări
Calea de acces dintre centrul comunei şi Mănăstirea „Schimbarea la Faţă” este impracticabilă pentru maşini Podul de peste râul Buzău, care face legătura între Mănăstirea „Schimbarea la Faţă” din Sita Buzăului şi centrul comunei, s-a rupt ca urmare a depăşirii de tonaj admise. În prezent, podul nu poate fi traversat decât „la picior”, cei care doresc să ajungă la mănăstire cu maşina fiind nevoiţi să urmeze un drum forestier.

Calea de acces dintre centrul comunei şi Mănăstirea „Schimbarea la Faţă” este impracticabilă pentru maşini

Podul de peste râul Buzău, care face legătura între Mănăstirea „Schimbarea la Faţă” din Sita Buzăului şi centrul comunei, s-a rupt ca urmare a depăşirii de tonaj admise. În prezent, podul nu poate fi traversat decât „la picior”, cei care doresc să ajungă la mănăstire cu maşina fiind nevoiţi să urmeze un drum forestier.

Primarul comunei Sita Buzăului, Constantin Filofi, a declarat că podul avea o limită de greutate de 2,5 tone, limită anunţată înainte de intrarea pe acesta. Limita fusese pusă tocmai pentru că podul era şubred, însă un conducător auto nu a ţinut cont de avertisment şi a ajuns în Râul Buzău direct cu maşina. Cel care a traversat podul şi a ajuns în râu nu a păţit nimic grav, însă podul, de o lungime de 43 de metri, este inaccesibil autovehicululor în prezent.

„Podul a fost construit în 1993, avea piloni de beton, însă puntea propriu-zisă a fost realizată din grinzi. Lemnul s-a şubrezit de-a lungul anilor şi se cunoştea nevoia intervenţiei de mai multă vreme, drept pentru care făcusem deja demersuri pentru bani de reabilitare. Acum însă, după această întâmplare, am înaintat Guvernului o solicitare de a finanţa refacerea podului”, a declarat Constantin Filofi.

1 milion de lei pentru un pod nou

Primarul din Sita Buzăului spune că ar fi nevoie de un milion de lei pentru un nou pod, care de data asta ar fi realizat din beton, pentru a fi mai trainic. Solicitarea banilor s-a făcut cu susţinere din partea Prefecturii şi a Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, există deja şi un proiect pentru noul pod, însă nu se cunoaşte nici măcar o dată estimativă referitor la direcţionarea banilor către Sita Buzăului.

Monica Vajna

Teme articol: maşini pod drum Sita Buzaului
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.