ACTUALITATE 19 aprilie 2019

Plan roşu de intervenţie în zona Oituz, în urma simulării unui accident rutier cu zece victime

de Agerpres | 713 vizualizări

Un exerciţiu de intervenţie, care a presupus activarea Planului roşu pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă produse în urma simulării unui accident rutier soldat cu zece victime, a fost organizat joi, în zona Oituz, de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna.

„A fost vorba de un exerciţiu de cooperare cu forţe şi mijloace în teren pentru intervenţia în cazul producerii unui accident rutier, în zona localităţii Oituz, pe DN11. Scenariul exerciţiului a presupus un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme şi un microbuz. Din primele informaţii, se cunoştea faptul că zece persoane ar fi rănite, dintre care trei încarcerate. Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie”, au precizat reprezentanţii ISU Covasna.

La exerciţiu au luat parte două autospeciale de descarcerare, două ambulanţe SMURD şi o autospecială pentru transport victime multiple, cinci ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, echipaje de Poliţie, Jandarmerie şi voluntari din cadrul Serviciului Maltez şi Crucii Roşii.

„Sosirea la locul accidentului, identificarea şi evaluarea victimelor s-a derulat foarte rapid, pompierii şi paramedicii intervenind pentru extragerea din autovehicule a persoanelor încarcerate şi acordarea asistenţei medicale celorlalte şapte persoane, care au suferit diverse traumatisme. (...) Scopul exerciţiului a fost testarea Planului roşu de intervenţie, verificarea timpilor de răspuns şi îmbunătăţirea colaborării interinstituţionale pe timpul intervenţiei”, au mai menţionat reprezentanţii ISU.

(Sursă foto: Facebook/ISU Covasna)

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.