ACTUALITATE 26 martie 2019

Pistă de opt kilometri pentru bicicliști pe digul râului Olt

de Daniela Luca | 1387 vizualizări

Proiectul beneficiază de finanţare nerambursabilă de 98% din partea Uniunii Europene

O pistă pentru bicicliști de 8.040 de metri va fi amenajată pe digul râului Olt, între intersecția pârâului Arcuș cu Drumul Național DN12 și satul Chilieni. Autoritățile locale susțin că acest sistem de circulație pe biciclete va fi folosit nu numai în caz de nevoie, ci și pentru agrementul locuitorilor din zonă.

Pentru că legătura dintre Chilieni și Coșeni, sate care aparțin din punct de vedere administrativ de municipiul Sfântu Gheorghe, se face pe drumul național DN12 (Brașov– Bacău), drum național cu un trafic foarte intens de circulație, s-a conturat nevoia găsirii unor soluții pentru bicicliștii din satele respective.

În acest sens, luni, 25 martie, Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat documentația pentru construcția unei piste de opt kilometri pe digul râului Olt între intersecția pârâului Arcuș cu DN12 și satul Chilieni.

„Prin amenajarea pistei de bicicliști pe digul râului Olt, se va crea o legătură mai facilă a locuitorilor din satele aparținătoare municipiului Sfântu Gheorghe, mai sigură și cu mai puțină periculozitate (DN12 cu trafic intens). Totodată acest traseu va oferi o oportunitate de agrement celor care vor să practice turismul pe bicicletă”, se arată în raportul de specialitate al Primăriei.

În plus, iluminatul traseului va avea ca sursă de energie lumina solară. Pista va avea doi metri lățime, iar circulația va fi posibilă pe ambele sensuri.

Proiectarea va dura 3 luni, iar execuția pistei se va realiza în termen de 20 de luni, conform aceluiași raport de specialitate. Valoarea totală a proiectului este de 5,2 milioane de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.