ACTUALITATE 10 aprilie 2016

Piazzola, o poveste autentică

de Covasna Media | 921 vizualizări

Centrul de Cultură Arcuş vă invită la concertul extraordinar „Piazzola, o poveste autentică”, susţinut de Ansamblul ArgenTango, luni, 18 aprilie 2016, de la ora 19.00, în Sala de concerte de la Casa Bastion (Sf. Gheorghe, str. Oltului, nr. 6).

După succesele răsunătoare ale turneelor „Vă place Bach?”, „Vă place Brahms?”, „Vă place Tango?”, Asociația Culturală Analia Selis vă propune un proiect unic în România. Obiectivul acestui proiect exprimă în cel mai autentic mod cu putință muzica compusă de Astor Piazzolla, supranumită „soundtrack” al Buenos Aires-ului. Cu o puternică tripletă argentiniană formată din binecunoscuții Analia Selis (voce), Mariano Castro (pian) și Omar Massa (bandoneon), venit special în România pentru acest proiect, se adaugă doi muzicieni români de mare valoare, Răzvan Suma (violoncel) și Rafael Butaru (vioară).

Ansamblul ArgenTango își propune să aducă publicului o latură necunoscută a lui Piazzolla în România. Multe dintre cele mai cunoscute piese vocal-instrumentale sunt susținute de marii poeți J.L. Borges și Horacio Ferrer. Beneficiul realizat de Piazzola tangoului este enorm, în special aducerea acestuia la un nivel academic foarte înalt și, implicit, pe cele mai importante scene ale lumii, lucru de neconceput înaintea lui. Aranjamentele și transcrierea făcute de Mariano Castro, pentru acest ansamblu, sunt construite în jurul minunatului instrument pe care Piazzolla l-a făcut atât de cunoscut: bandoneonul. Omar Massa este unul dintre cei mai apreciați reprezentanți tineri ai acestui instrument.

Bilet intrare concert: 50 lei. Biletele se pot achiziţiona de la sediul nostru de pe str. Oltului, nr. 6, Sf. Gheorghe, începând cu data de 11 aprilie, între orele 08.00 - 15.00.

Intrarea la concert se va face in limita locurilor disponibile.

Pentru alte informaţii puteţi suna la numărul de telefon 0267373652 (Secretariat Centrul de Cultură Arcuş).

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.