ACTUALITATE 16 februarie 2009

Piaţa Mihai Viteazul, gata în acest an?

de Covasna Media | 510 vizualizări
Pentru finalizarea lucrărilor mai sunt necesare 4 milioane de lei

Executantul Pieţei Mihai Viteazul, Tartan Laszlo, intenţionează să finalizeze în acest an lucrările, acestea urmând a fi reluate cel mai probabil la începutul lunii martie, imediat ce vremea va permite. Cu toate că există un proiect final care prezintă în detaliu cum anume va arăta Piaţa odată amenajată, detaliile tehnice deocamdată vor fi puse la dispoziţia constructorului pe bucăţi, urmând ca după aprobarea bugetului oraşului să se afle care este suma care va fi alocată

Pentru finalizarea lucrărilor mai sunt necesare 4 milioane de lei

Executantul Pieţei Mihai Viteazul, Tartan Laszlo, intenţionează să finalizeze în acest an lucrările, acestea urmând a fi reluate cel mai probabil la începutul lunii martie, imediat ce vremea va permite.

Cu toate că există un proiect final care prezintă în detaliu cum anume va arăta Piaţa odată amenajată, detaliile tehnice deocamdată vor fi puse la dispoziţia constructorului pe bucăţi, urmând ca după aprobarea bugetului oraşului să se afle care este suma care va fi alocată pentru terminarea lucrărilor.

Potrivit lui Tartan, având în vedere că deocamdată nu a fost aprobat un buget pentru Piaţă, după ce au tăiat 150 de mp de piatră pentru pavarea Pieţei, au sistat acest proces pentru ca nu cumva să rămână cu datorii înainte de a vedea dacă au cu ce să plătească. Cu toate acestea, executantul spune însă că vor lucra la Piaţă indiferent de ce va fi şi vor face tot posibilul să o şi termine până la sfârşitul acestui an. Tartan Laszlo a precizat că s-au înţeles cu proiectantul să meargă în paralel cu stânga Pieţei, de la magazinul de calculatoare în sus, pe parcele, urmând ca detaliile tehnice să le fie înmânate pe măsură ce înaintează lucrările. Potrivit managerului oraşului, Czimbalmos Csaba, pentru finalizarea lucrărilor la Piaţă ar fi nevoie de 4 milioane de lei, iar o parte din bani a fost solicitată de la Fondul de Mediu, pentru plante şi mobilier. „Dacă de la mediu se acordă banii, va fi un plus faţă de bugetul local”, a menţionat Czimbalmos.

Lucrările de reparare şi reamenajare a Pieţei Mihai Viteazul durează deja de câţiva ani buni, lipsa unei infrastructuri adecvate în zona respectivă afectând inclusiv agenţii economici care au deschis o afacere în apropierea Pieţei, unii fiind nevoiţi chiar să închidă şi să aleagă altă locaţie. Ca şi valoare, proiectul de reabilitare a Pieţei Mihai Viteazul se ridică la 5,6 milioane de lei, din care 1,5 milioane ar urma să fie acordaţi prin Fondul de Mediu, după ce Consiliul Local a aprobat aplicarea la acest program pentru a beneficia de fonduri pentru spaţiile verzi şi mobilier.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
dey, 17 februarie 2009
eu nu cred ca sunt in stare . Trebuie sa mai treaca 1-2ani, ce sa faci daca timpul,bani,forta,dar cer mai rau este intelectul(capul conducerii - care nu stie sa ia masuri, sa actioneze , sa renoveze)
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.