ACTUALITATE 10 august 2009

Peste o sută de solicitări pentru convenţii aşteaptă finanţare

de Covasna Media | 668 vizualizări
Speranţe de redresare a situaţiei sunt după rectificarea bugetară

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Covasna (AJOFM) are înregistrate peste o sută de solicitări pentru subvenţii pentru angajarea de tineri absolvenţi şi persoane de peste 45 de ani, pe care deocamdată nu le-a putut onora din lipsa banilor. Directorul coordonator al AJOFM Covasna, Dorel Lungu, a declarat că Agenţia judeţeană nu a refuzat nicio convenţie pentru subvenţie, dar urmează o rectificare bugetară prin care se vor

Speranţe de redresare a situaţiei sunt după rectificarea bugetară

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Covasna (AJOFM) are înregistrate peste o sută de solicitări pentru subvenţii pentru angajarea de tineri absolvenţi şi persoane de peste 45 de ani, pe care deocamdată nu le-a putut onora din lipsa banilor.

Directorul coordonator al AJOFM Covasna, Dorel Lungu, a declarat că Agenţia judeţeană nu a refuzat nicio convenţie pentru subvenţie, dar urmează o rectificare bugetară prin care se vor plăti.

În total este vorba despre 36 de cereri pentru angajare de tineri absolvenţi şi 85 pentru persoane de peste 45 de ani.

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM), Silviu Bianu, a declarat în acest context că toţi angajatorii care încheie contracte şi subvenţii vor primi fonduri după rectificarea bugetară şi plăţile vor fi acoperite. Preşedintele ANOFM părea că nu cunoaşte această situaţie din judeţ, apreciind că probabil a fost vorba despre o chestiune de comunicare.

Potrivit legii 76 din 2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupaţiei forţei de muncă, angajatorii care încadrează în muncă pentru o perioadă nedeterminată şomeri în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri unici susţinători ai familiilor monoparentale primesc lunar pe o perioadă de 12 luni o sumă egală cu un salariu minim brut pe ţară.

Subvenţiile pentru angajatorii de absolvenţi variază între 1şi 1, 5 salarii de bază minime brute pe economie (în funcţie de nivelul studiilor absolvite), timp de 12 luni, cu condiţia menţinerii în activitate pentru minimum următorii trei ani a respectivului angajat.

Ana Sidon

Foto: Cotidianul.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.