ACTUALITATE 4 aprilie 2016

Peste 7.000 de semnături pentru susţinerea candidaturii primarului municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád

de Agerpres | 289 vizualizări

UDMR Covasna a adunat, în decurs de şapte zile, peste 7000 de semnături pentru susţinerea candidaturii primarului municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, pentru un nou mandat, se arată într-un comunicat de presă al Uniunii.

Potrivit acestuia, Antal are nevoie de 550 de semnături pentru a-şi putea depune candidatura, reprezentând minimum 1% din numărul total al alegătorilor, însă UDMR vrea să adune cel puţin 10.000 de adeziuni pentru a demonstra susţinerea de care se bucură actualul primar al municipiului Sfântu Gheorghe din partea comunităţii locale.

Antal Árpád, aflat la finalul celul de-al doilea mandat, a fost pus sub control judiciar la jumătatea lunii februarie, fiind cercetat de DNA într-un dosar privind atribuirea unor contracte de modernizare a infrastructurii oraşului, respectiv de modernizare a unor străzi şi trotuare, realizarea de piste pentru biciclişti şi iluminat public, printr-un credit de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Procurorii au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, interdicţia de a-şi exercita funcţia, de a părăsi ţara şi de a intra în contact cu angajaţi ai Primăriei şi reprezentanţii BERD. Primarul şi-a luat concediu fără plată pentru cele 60 de zile cât se află sub control judiciar, respectiv până pe 17 aprilie.

Pentru Primăria Sfântu Gheorghe şi-au mai anunţat intenţia de a candida profesoara Rodica Pârvan din partea PSD, consilierul local Mădălin Guruianu din partea PNL, Cătălin Lazăr, fost consilier în Ministerul Tineretului şi Sportului, din partea ALDE şi fostul viceprimar Bálint József, sprijinit de Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.