ACTUALITATE 4 martie 2021

Peste 570 de cadre didactice din județul Covasna au fost vaccinate anti-COVID

de Daniela Luca | 1296 vizualizări

Numărul cadrelor didactice vaccinate anti-COVID în centrele din județul Covasna a ajuns la 577, potrivit datelor furnizate miercuri de Inspectoratul Școlar Județean Covasna. La acestea se adaugă și personalul auxiliar (69 de vaccinați), dar și personalul nedidactic (108 de vaccinați). 

Potrivit datelor IȘJ Covasna, din totalul de 2.633 de cadre didactice din județul Covasna, 966 sunt înscrise în prezent pe platforma Rovaccinare. 

Un număr de 347 dintre acestea urmează să fie imunizate anti-COVID, în timp ce 577 au fost deja vaccinate. Totodată, 69 de persoane din categoria personalului didactic auxiliar și 108 din categoria personalului nedidactic au fost vaccinate până marți, 2 martie, transmite IȘJ Covasna. 

În prezent, o grupă și 15 clase din județ sunt în scenariul roșu, de predare online, după ce 12 cadre didactice și 3 elevi au fost depistați ca fiind infectați cu SARS-COV-2. Este vorba de unități de învățământ din Târgu Secuiesc, Sfântu Gheorghe, Întorsura Buzăului, Baraolt, Brăduț, Brădet, Brateș și Zagon. 

Până vineri, scenariul galben va fi aplicat în 74 de unități școlare din județ, iar în restul de 299 se aplică scenariul verde.

La începutul săptămânii a fost anunțat că sunt 66 de școli în galben, între timp, din 3 martie, numărul unităților școlare care activează în acest scenariu a crescut. Este vorba de școlile din Arcuș, Comandău, Moacșa și Pădureni, potrivit Hotărârii nr. 26 din 03.03.2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.