ACTUALITATE 19 mai 2009

Peste 50 de tineri au participat la un flash-mob de susţinere a directorului DJT

de Covasna Media | 442 vizualizări
Peste 50 de tineri au participat ieri dupămasă la un flash-mob - „aglomeraţie spontană“ – în Sfântu-Gheorghe, prin care şiau manifestat susţinerea faţă de directorul Direcţiei Judeţene de Tineret (DJT), Tischler Ferencz, demis din funcţie prin ordonanţa 37. Evenimentul a avut loc în faţa clădirii Bibliotecii Judeţene, iar în cadrul acestuia tinerii participanţi s-au învârtit un timp scurt printre maşinile care treceau pe stradă şi au oprit câteva automobile arătându-le

Peste 50 de tineri au participat ieri dupămasă la un flash-mob - „aglomeraţie spontană“ – în Sfântu-Gheorghe, prin care şiau manifestat susţinerea faţă de directorul Direcţiei Judeţene de Tineret (DJT), Tischler Ferencz, demis din funcţie prin ordonanţa 37. Evenimentul a avut loc în faţa clădirii Bibliotecii Judeţene, iar în cadrul acestuia tinerii participanţi s-au învârtit un timp scurt printre maşinile care treceau pe stradă şi au oprit câteva automobile arătându-le şoferilor un banner pe care scria „Tischler Ferencz director”. Ei s-au aliniat ulterior în faţa Bibliotecii, afişând în mâini poze cu directorul DJT, cu acţiunile la care au participat tineri şi care au fost organizate de DJT, precum şi cu tabere modernizate pe perioada lui Tischler.

La acţiune şi-a făcut apariţia şi directorul susţinut, Tischler Ferencz, care s-a arătat surprins în mod plăcut de gestul tinerilor.

„E o plăcere să văd tinerii aici cu poze despre activităţile noastre pe care le-am desfăşurat în cei 3 ani şi i-aş îndemna pe tineri să nu rămână la Tischler Ferencz şi să ia atitudine şi pe lângă acei directori care au fost schimbaţi, de fapt să ia atitudine împotriva ordonanţei Guvernului”, a declarat Tischler.

Preşedintele Asociaţiei Tinerilor Maghiari din Covasna, Nemes Elod, a declarat că intenţia lor este de a-l sprijini pe directorul DJT Covasna, iar flash-mob-ul nu este împotriva nimănui, ci pentru susţinerea lui Tischler.

Mai multe organizaţii de tineret din Covasna şi-au manifestat sprijinul pentru directorul DJT, inclusiv prin semnături de susţinere şi petiţii, motivând cu profesionalismul şi implicarea directorului DJT în tot ceea ce ţine de tineret.

Tinerii au formulat petiţii adresate Prefecturii Covasna, Guvernului, Consiliului Judeţean, către 5 parlamentari din judeţ şi Ministerului Tineretului şi Sporturilor (MTS), prin care îşi manifestă dezaprobarea cu privire la ordonanţa nr.37 şi la demiterea lui Tischler, şi cer ca el să fie sprijinit în funcţie şi la noul concurs care are loc mâine dimineaţă şi la care acesta se va prezenta.

„Suntem de părere că domnul Tischler Ferenc a avut rezultate remarcabile. El a elaborat un proiect de lege care să oficializeze taberele de corturi şi să reglementeze statutul acestora, iar baza de agrement de la Pădureni este una dintre cele mai moderne tabere şcolare montane din ţară şi numărul elevilor care au venit in tabăra de la Pădureni a crescut în mod considerabil în ultimii ani atât datorită condiţiilor oferite, cât şi a tarifelor mici percepute pentru cazare şi masă. A colaborat bine cu Agenţia Naţională pentru Tineret (ANT) şi cu organizaţiile de tineret din judeţ”, susţine preşedintele Asociaţiei Tinerilor Maghiari din Covasna.

Răspunsul la petiţiile lor a fost acela că directorul DJT Covasna are dreptul de a participa la noul concurs.

Termenul flash-mob defineşte un grup mare de oameni care se adună într-un loc definit dinainte, fac o acţiune scurtă, după care se dispersează rapid.

Ei se organizează cu ajutorul internetului în primul rând. Prima acţiune flash mobbing a avut loc la New York. Fiind coordonaţi anterior prin e-mail şi mesaje, 150 de oameni au intrat în secţia de mobilă a magazinului „Macy's“ şi au cerut „un covor pentru dragoste“ la 10 mii de dolari pentru „comuna din aproprierea oraşului“. La Roma, 300 de oameni s-au adunat la o librărie şi au cerut o carte inexistentă, iar la Dortmund, Germania, participanţii la o acţiune flash mobbing au venit la o expoziţie de maşini de spălat şi au început să mănânce banane.

Ana Sidon

Teme articol: tineri DJT Tischler Ferencz
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.