ACTUALITATE 28 august 2013

Peste 50 de participanţi la Tabăra Multiculturală Națională de la Pădureni

de Covasna Media | 199 vizualizări

După cele două tabere de vară organizate la Șugaș Băi, pentru reprezentanți ai etniilor din județul nostru, maghiari, români și romi, Asociația de Tineret ECOU a organizat la Pădureni, împreună cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, o Tabără Națională Multiculturală. La această primă ediție au fost prezenți 42 de reprezentanți de la 9 minorități etnice – greci, maghiari, turci, tătari, ruși lipoveni, croați, romi, armeni, italieni –, 11 voluntari, mai mulți invitați, majoritatea dintre ei cu multe experiențe multiculturale la activ – profesorii Maria Băilă şi Victor Sibianu, muzeograful Andreea Chiricescu, dar și Alumni Asociației – Emil Pantelimon și Vlad Vidican. Programe diverse, jocuri educative, concursuri tematice, mult sport – fotbal și volei inclusiv în nocturnă, excursie pe traseul didactic din spatele taberei, plimbare cu barca, dar și înot în lac, plus spectacolul „Nu puteți voi urî, cât putem noi iubi”, al Trupei de Teatru-Forum a Asociației de Tineret ECOU.

Cele 7 zile petrecute împreună au fost un prilej excelent de cunoaștere reciprocă, de împărtășire a exemplelor de bună practică, majoritatea celor prezenți apreciind evenimentul și au promis că se vor întoarce în cazul în care vor mai exista ediții viitoare.

Mulțumiri speciale se cuvine să adresăm Leilei Cîrciumaru, omul de legătură al organizatorilor cu reprezentanții etniilor, dar și celor două firme partenere, Angelo Foto Kontes și Julius Meinl.

Cu speranța că din ce în ce mai mulți vor conștientiza că o Românie puternică este o țară care ar minorități puternice și bine reprezentate, ne bucurăm pentru succesul de la această primă ediție și, coerenți cu activitățile promovate în ultimii ani, Asociația de Tineret ECOU promite să continue în această direcție a comunicării multi- și interculturale, cu convingerea că „împreună suntem mai buni”.

Mădălin Guruianu

Coordonator Tabăra Multiculturală Națională Pădureni 2013

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.