ACTUALITATE 23 februarie 2021

Peste 4.600 de pachete de țigări de contrabandă confiscate, în urma unor percheziții în județul Covasna

de Daniela Luca | 1746 vizualizări

Două persoane au fost plasate sub control judiciar

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Covasna și  procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Covasna au descins la domiciliile unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă.

Astfel, la data de 22 februarie a.c., au fost efectuate 14 percheziții domiciliare, în județul Covasna și au fost puse în executare 13 mandate de aducere.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 4.611 de pachete de țigarete, de diferite mărci, care nu prezentau timbre fiscale, 14 telefoane mobile, 78.138 de lei și 9.750 de euro.

Totodată, 13 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Covasna, în vederea audierii, iar, față de 3 dintre acestea, procurorul a emis ordonanțe de reținere pentru 24 de ore. Ulterior, față de două persoane a fost luată măsura controlului judiciar.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Brașov și  I.P.J. Covasna – Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul Criminalistic și Biroul de Investigații Criminale.

În activități, au fost angrenați și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Covasna, jandarmi din cadrul I.J.J. Covasna și Grupării de Jandarmi Mobilă „Burebista” Brașov, precum și specialiști din cadrul Biroului Vamal Regional Brașov.

Cercetările sunt continuate de către D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Covasna, sub  aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă.

Sursa: Comuncat de presă IPJ Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.