ACTUALITATE 11 octombrie 2018

Peste 300 de persoane cu vârste peste 50 de ani - la „Academia de argint“

de Agerpres | 488 vizualizări

Peste 300 de persoane trecute de 50 de ani s-au înscris la cursurile programului educaţional „Academia de argint“, care se desfăşoară pentru al doilea an consecutiv la Sfântu Gheorghe, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Primăriei.

Cursurile, care au început marţi, sunt gratuite şi se axează pe teme de larg interes din diverse domenii - sănătate, economie, buget, istorie, muzică, medicină, psihologie, viaţa religioasă etc, fiind susţinute de specialişti şi diverşi oameni cu notorietate.

„Programul educaţional lansat anul trecut este foarte popular, deoarece oferă gratuit cursuri distractive şi educative persoanelor de peste 50 de ani. În cadrul programului, în anul universitar 2018/2019, aproape 330 persoane în vârstă au oportunitatea de a obţine în cadrul cursurilor cunoştinţe utilizabile în viaţa de zi cu zi, de două ori pe lună. Cursurile ţinute de profesori din ţară şi din Ungaria le oferă participanţilor şi sfaturi utile, iar la sfârşitul fiecărui curs, cei prezenţi au oportunitatea de a pune întrebări şi de a discuta cele prezentate“, precizează reprezentanţii Primăriei Sfântu Gheorghe, într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

La primul curs, participanţii au avut posibilitatea de a se întâlni cu medicul cardiolog Tatár Márta, cursul având ca temă factorii medicali naturali şi scăderea riscului bolilor cardiovasculare.

„Cursurile vor avea teme interesante şi pe viitor, de exemplu: aşteptările faţă de rolurile feminine, rolul special al bărbaţilor în familie, calculatoarele şi internetul. Vor fi discuţii şi privind sănătatea, precum şi istoria şi importanţa igienei. Academia de Argint este atât de populară la Sfântu Gheorghe încât toate locurile disponibile au fost ocupate încă în prima zi de înregistrare“, se mai arată în comunicat.

Programul este finanţat de Primăria Sfântu Gheorghe cu 16.000 de lei anual şi este organizat în colaborare cu Casa de Cultură municipală şi Facultatea de Ştiinţe Economice, Socio-Umane şi Inginerie a Universităţii Sapientia din Miercurea Ciuc.

Foto: Henning János

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.