ACTUALITATE 14 iulie 2009

Perla Covasnei va îmbutelia apă minerală la Azuga

de Covasna Media | 1251 vizualizări
Prin această investiţie, capitalul social al societăţii din Sfântu-Gheorghe va fi majorat la 5,5 milioane de lei

Producătorul Perla Covasnei (PELA) din Sfântu Gheorghe vrea să îşi majoreze capitalul social cu cinci milioane lei la 5,5 milioane lei, sumă care va fi utilizată pentru investiţii, inclusiv pentru punerea în funcţiune a fostei fabrici de bere de la Azuga, unde va îmbutelia apă minerală. "Suma obţinută din majorarea capitalului social va fi utilizată pentru investiţii în extinderea

Prin această investiţie, capitalul social al societăţii din Sfântu-Gheorghe va fi majorat la 5,5 milioane de lei

Producătorul Perla Covasnei (PELA) din Sfântu Gheorghe vrea să îşi majoreze capitalul social cu cinci milioane lei la 5,5 milioane lei, sumă care va fi utilizată pentru investiţii, inclusiv pentru punerea în funcţiune a fostei fabrici de bere de la Azuga, unde va îmbutelia apă minerală.

"Suma obţinută din majorarea capitalului social va fi utilizată pentru investiţii în extinderea distribuţiei, marketing, capital circulant şi pentru proiectul de la Azuga. Am închiriat fabrica de la Azuga, unde urmează să pro ducem apă minerală", a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, preşedintele Consiliului de Administraţie al Perla Covasnei, Violeta Moraru.

Ea a adăugat că firma va începe să îmbutelieze apă minerală la fabrica de la Azuga cel mai probabil în luna august, iar în prezent se lucrează la documentaţii, obţinerea licenţelor şi definitivarea echipei.

Producătorul Bere Azuga, care a fost preluat de compania Ursus Breweries la începutul anului, a anunţat în luna iunie că va opri producţia la fabrica din judeţul Prahova, va disponibiliza toţi cei 160 de angajaţi ai firmei şi îşi va schimba obiectul de activitate din fabricarea berii în închirierea şi subînchirerea bunurilor imobi liare proprii.

Majorarea capitalului se va realiza prin aport în numerar şi prin conversia în acţiuni a creanţelor deţinute de acţionari asupra producătorului de apă minerală îmbuteliată. Operaţiunea urmează să fie discutată de acţionari la 13 august.

În cazul în care va fi aprobată, majorarea capitalului se va realiza prin emisia unui număr de cinci milioane de acţiuni, cu o valoare nominală de un leu, din care 0,1 lei reprezintă valoarea nominală pe titlu şi 0,9 lei este prima de emisiune.

Totodată, acţionarii vor mai discuta despre achiziţionarea de active aparţinând firmei Mix-Elis, unul dintre acţionarii Perla Covasnei, care sunt folosite în procesul de producţie.

Perla Covasnei este listată pe piaţa Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti. Potrivit celor mai recente raportări, principalii acţionari ai firmei sunt Bere Azuga, cu 32,97% din acţiuni, directorul general al firmei, Balazs Zoltan, care deţine o participaţie de 15,55% şi firma Mixt-Elis, cu 12,56% din titluri.

Cel mai recent transfer a fost realizat la 17 iunie, când titlurile firmei erau cotate la 2,19 lei/acţiune, în stagnare faţă de referinţă. La această cotaţie, capitalizarea bursieră a Perla Covasnei este de 10,95 mi lioane lei.

Mediafax

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.