ACTUALITATE 12 iunie 2017

În perioada sezonului estival, polițiștii covăsneni acționează pentru menținerea siguranței publice

de Covasna Media | 637 vizualizări

Începând cu 1 iunie a.c., polițiștii desfăşoară activităţi specifice în cadrul unui plan de acțiune întocmit la nivel național, în scopul menținerii siguranței publice în perioada sezonului estival, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, dar și pentru menținerea siguranței traficului rutier.

În perioada 1-11 iunie a.c., polițiștii au desfășurat peste 120 de acțiuni pe raza întregului județ și au intervenit la peste 380 de evenimente. În urma acțiunilor desfășurate, polițiștii au aplicat 900 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 342.000 de lei. Dintre acestea, 190 de sancțiuni au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind ordinea și liniștea publică. De asemenea, pentru abateri în trafic au fost aplicate 668 de sancțiuni contravenționale, au fost reținute 32 de permise de conducere și retrase 12 certificate de înmatriculare.

În perioada menționată, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea a 27 de infracțiuni și au depistat 13 persoane, în flagrant delict, în timpul săvârșirii unor fapte de natură penală.

Pe toată perioada verii, polițiștii de la ordine publică, rutieră, de la investigații criminale dar și de la alte structuri, vor desfășura acțiuni în sistem integrat pentru protejarea vieții, integrității corporale și a patrimoniului cetățenilor, precum și pentru un trafic rutier în siguranță, dispunând măsurile legale care se impun, față de persoanele care comit ilegalități.

Polițiștii vor acționa pentru siguranța cetățenilor în special în zonele de agrement, dar și cu prilejul desfășurării diferitor evenimente sau manifestări, pentru prevenirea faptelor de natură să tulbure ordinea și liniștea publică.

(IPJ Covasna)

Teme articol: poliţie cetateni siguranta
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.