ACTUALITATE 29 aprilie 2021

Percheziţii într-un dosar de înşelăciune, fals şi uz de fals în contracte de consultanţă

de Agerpres | 3334 vizualizări

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Covasna au efectuat, miercuri, percheziţii la sediile unor firme şi domiciliile unor persoane bănuite de înşelăciune, fals material în înscrisuri şi uz de fals în contracte de consultanţă.

Potrivit IPJ Covasna, faptele cercetate constau în „inducerea în eroare a unor persoane fizice şi/sau juridice prin falsificarea unor înscrisuri subsecvente unor contracte de consultanţă pentru obţinerea unor fonduri/accesarea unor măsuri de sprijin finanţate din fonduri publice“, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 240.000 de lei.

În total, au fost efectuate trei percheziţii, două la sediile unor persoane juridice şi una la domiciliul unei persoane fizice, în cadrul unui dosar penal în care sunt cercetate infracţiuni de înşelăciune, fals material în înscrisuri şi uz de fals.

Poliţia precizează că în 9 martie a mai fost desfăşurată o acţiune similară, în acelaşi context, la acea dată fiind efectuate două percheziţii domiciliare.

Acţiunile au fost derulate, sub coordonarea unui procuror, de către Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul unei echipe din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi doi tehnicieni criminalişti, cu suport tehnic al Biroului Operaţiuni Speciale Covasna.

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.