ACTUALITATE 12 mai 2016

Pentru mai multă siguranță în școli

de Covasna Media | 152 vizualizări

Polițiștii continuă activitățile pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale comise în incinta și zona adiacentă a unităților de învățământ preuniversitar.

Miercuri, peste 600 de elevi și profesori din 14 școli din județ au participat la cele aproape 60 de activități educativ-preventive desfășurate de oamenii legii. Prevenirea traficului de persoane, siguranța tinerilor în mediul online, regulile de circulație pentru bicicliști și pietoni, dar și informarea elevilor cu privire la siguranța personală, au fost câteva dintre temele de dezbatere.

De asemenea, au fost efectuate 37 de controale pe linia respectării Legii nr. 333/2003 precum și instruiri al profesorilor și agenților de pază referitoare la prevederile actului normativ menționat. Au fost aplicate 11 sancțiuni, dintre care 3 pentru abateri la regimul conviețuirii sociale reglementat de Legea 61/1991 și 8 pentru abateri constatate în trafic.

Totodată, s-au făcut verificări la agenții economici din zona unităților de învățământ, precum și la unități de alimentație publică și în baruri, pentru combaterea absenteismului școlar, fiind depistați 3 elevi care absentau nemotivat de la cursuri.

În perioada 9-13 mai a.c., Poliția Română acționează în toată țara pentru asigurarea climatului de siguranță în incinta unităților de învățământ preuniversitar, pentru prevenirea și combaterea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor și pentru eficientizarea măsurilor necesare asigurării bunei desfășurări a procesului de învățământ.

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliție Nicoleta Marin

Teme articol: poliţie scoala siguranta
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Dylan Flores a venit la Sepsi OSK

Acum 8 ore, 31 minute

Concert Mozart

Acum 9 ore, 16 minute

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.