ACTUALITATE 31 iulie 2013

PDL Covasna va monitoriza preţul pâinii în judeţ după reducerea TVA

de Agerpres | 69 vizualizări

Prim-vicepreşedintele PDL Covasna, Liviu Comăneci, a decis să monitorizeze preţul pâinii în judeţ pentru a vedea dacă reducerea TVA se va reflecta în mod real în scăderea preţului de vânzare.

Liviu Comăneci a afirmat miercuri, într-o conferinţă de presă, că, în opinia sa, scăderea TVA la pâine este doar „o fumigenă” şi o „măsură populistă” a Guvernului, fiind convins că cei care vor avea de câştigat de pe urma acestei măsuri vor fi doar producătorii de pâine.

„Pun pariu că preţul la raft nu va scădea, consumatorii nu vor simţi nimic. Va fi doar o subvenţie pentru cei care fac pâine. Scăderea TVA e doar o fumigenă, care nu acoperă scumpirile din spate. Vedeţi cum s-au scumpit gazul, lumina (...). O să urmăresc preţurile să văd dacă după 1 septembrie pâinea se va ieftini cu 15%, cum ar fi normal”, a spus Liviu Comăneci.

El a menţionat că va începe monitorizarea încă din luna august, pentru ca nu cumva producătorii să fie tentaţi să majoreze preţul pâinii în prima fază, pentru ca apoi să aibă de unde scădea.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Zica, 6 august 2013
Preturile ar trebui sa scada cu 12% ("cum ar fi normal") Presupunand o paine/corn/tort/(ce-o fi) de 124 lei acum (pret cu TVA actual) o reducere a TVA la pana la 9% pretul nou ar deveni 109 lei (cu citeste integral
eu, 6 august 2013
cand sunt la putere nu fac nimic pentru popor, cand sunt in opozitie fac, dreg, urmaresc, propun, planuri, ce mai sunt cei mai tari, intr-un cuvant VRAJEALA!!!!!
lili, 1 august 2013
Mi se pare "o strategie" demna de un partid ca PDL !!! "Succesuri" !!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.