ACTUALITATE 21 august 2013

PDL Covasna lansează un program de iniţiere a tinerilor în afaceri

de Agerpres | 127 vizualizări

PDL Covasna va demara în această toamnă un program de iniţiere a tinerilor în afaceri.

Preşedintele organizaţiei de tineret a PDL Covasna, Răzvan Comăneci, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că proiectul a avut ca punct de plecare faptul că un număr foarte mare de tineri nu reuşesc să-şi găsească un loc de muncă după terminarea liceului ori a facultăţii şi ajung să îngroaşe rândurile şomerilor, iar prin oferirea de consultanţă gratuită ar putea fi ajutaţi să înceapă o mică afacere. Programul va demara în luna septembrie, iar echipa de consiliere va fi formată din specialişti în domeniul finanţelor şi mediului de afaceri.

În context, liderul PDL Covasna, Codruţ Opaiţ, a amintit că unul dintre scopurile principale ale partidului este de a sprijini clasa de mijloc, cea care ar putea fi principalul motor al dezvoltării economiei. Acesta a mai spus că, din păcate, constată că Guvernul Ponta a declarat „război” clasei de mijloc, dorind distrugerea ei şi crearea unei „societăţi de oameni dependenţi şi asistaţi social de stat”.

Preşedintele PDL Sfântu Gheorghe, Cosmin Boricean, a adăugat că nu poate să nu taxeze „lipsa totală de viziune a USL” în ce priveşte măsurile de redresare economică, dar şi faptul că liderii Uniunii refuză să accepte soluţiile de relansare propuse de democrat-liberali.

„Economia e şubredă, puterea de cumpărare a scăzut şi se anunţă o iarnă deosebit de grea din punctul de vedere al nivelului de trai. (...) Majorarea a 28 de taxe şi impozite a fost singura soluţie cu care a venit USL pentru a aduna bani la buget, dar nu se discută deloc despre propunerile noastre de relansare”, a spus Cosmin Boricean.

Potrivit acestuia, PDL Covasna va derula în luna septembrie o campanie de strângere de semnături în vederea alocării a minimum 5% din PIB pentru Educaţie şi tot în această toamnă va fi organizată la Sfântu Gheorghe o dezbatere publică pe tema educaţiei la care va participa şi deputatul Raluca Turcan, în cadrul căreia se vor aduna propuneri pentru îmbunătăţirea sistemului educaţional.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.