ACTUALITATE 14 iulie 2009

Patru comune incluse în programul de electrificare

de Covasna Media | 665 vizualizări
De aceste lucrări ar urma să beneficieze aproape 2.500 de oameni

Patru comune din judeţ - Ghelinţa, Valea Crişului, Brăduţ şi Belin - participă cu nouă proiecte la programul de extindere a reţelelor electrice şi alimentarea cu energie electrică a localităţilor neelectrificate, investiţii de care ar beneficia aproape 2.500 de locuitori din Covasna. Lista proiectelor prioritare propuse pentru finanţare în cadrul Programlui „Electrificarea 2007 – 2009” a fost aprobată în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Covasna (CJ),

De aceste lucrări ar urma să beneficieze aproape 2.500 de oameni

Patru comune din judeţ - Ghelinţa, Valea Crişului, Brăduţ şi Belin - participă cu nouă proiecte la programul de extindere a reţelelor electrice şi alimentarea cu energie electrică a localităţilor neelectrificate, investiţii de care ar beneficia aproape 2.500 de locuitori din Covasna.

Lista proiectelor prioritare propuse pentru finanţare în cadrul Programlui „Electrificarea 2007 – 2009” a fost aprobată în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Covasna (CJ), de la sfârşitul săptămânii trecute, iar cele 9 proiecte din 4 comune vizează alimentarea cu energie electrică a unor zone industriale, de agrement şi turistice, precum şi îm bunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor.

Sistemul de punctaj aprobat de Guvern acordă prioritate, în funcţie de gradul de îndeplinire a criteriilor, proiectelor care urmăresc îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a locuitorilor şi a potenţialului economic din zonele neelectrificate. Beneficiarii eligibili pentru finanţare în cadrul acestui program sunt autorităţile publice locale şi asociaţiile de dezvoltare intercomunitare realizate între două sau mai multe autorităţi publice locale.

Valoarea totală a lucrărilor propuse prin aceste proiecte este de 4.032.630 lei, iar de pe urma lucrărilor realizate ar avea de beneficiat aproape 2.500 de locuitori şi 334 de gospodării.

Programul de electrificare a fost demarat de Guvern în anul 2007, însă Regulamentul privind implementarea programului „Electrificarea 2007-2009“ a apărut doar anul trecut. Din cauza termenului limită foarte scurt, anul trecut nici o localitatea din Covasna nu a fost inclusă în program.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.