ACTUALITATE 21 februarie 2017

Patinoarul artificial din Târgu Secuiesc ar putea fi pus în funcţiune în acest an

de Agerpres | 1844 vizualizări

Lucrările de construcţie la patinoarul artificial din municipiul Târgu Secuiesc, sistate în anul 2009 din lipsă de fonduri şi reluate anul trecut, au avansat, iar intenţia autorităţilor locale este de a-l pune în funcţiune la începutul următorului sezon hibernal.

Potrivit reprezentantei Primăriei Târgu Secuiesc, Antal Emőke, lucrările au fost realizate în proporţie de peste 70%, în prezent ele derulându-se în interior.

Ea a mai spus că lucrările sunt finanţate de Compania Naţională de Investiţii, iar după finalizarea lor Primăria Târgu Secuiesc va amenaja şi sistematiza zona exterioară.

„Avem deja un concept despre cum dorim să arate zona exterioară (...), după ce o să avem bugetul aprobat vom organiza licitaţia pentru desemnarea executantului. Noi am vrea ca în martie sau aprilie să începem lucrările exterioare şi în vară să le terminăm, dar depindem foarte mult şi de cei care lucrează la patinoar, pentru că nu ne putem apuca până când ei nu termină (...). Oricum, într-un an de zile lucrările de construcţie au avansat foarte mult, sunt realizate în jur de peste 70%, dar mai trebuie făcute finisajele, apoi trebuie dotate sala, vestiarele, spaţiile pentru spectatori, deci mai e de lucru. (...) Dar intenţia noastră este să punem în funcţiune patinoarul artificial la începutul următorului sezon de iarnă”, a declarat Antal Emőke.

Conform proiectului, suprafaţa totală a clădirii va fi de 5.220 metri pătraţi, va avea trei etaje, vestiare, cabinet medical, o sală de mese, spaţii de depozitare, bar, săli de conferinţe şi un lift pentru persoanele cu handicap. În tribune vor fi 440 de locuri pentru spectatori, iar suprafaţa terenului de joc ca fi de 1.745 metri pătraţi, atât construcţia sălii, cât şi dotarea urmând să fie realizate conform cerinţelor Federaţiei Naţionale de Hochei, astfel încât să poată găzdui şi meciuri oficiale internaţionale.

Construcţia patinoarului din Târgu Secuiesc a început în anul 2006, dar în 2009, după ce s-a investit aproape un milion de euro, lucrările de construcţie au fost sistate şi reluate la începutul anului trecut. Autorităţile locale speră ca după finalizarea acestui patinoar, sporturile pe gheaţă să se relanseze în judeţul Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.