ACTUALITATE 4 mai 2010

Parc solar pentru iluminatul din Sfântu-Gheorghe

de Covasna Media | 399 vizualizări
Acesta ar urma să fie amenajat pe o suprafaţă de 4 hectare, spre Vâlcele Primăria Sfântu-Gheorghe a întocmit un proiect prin care intenționează să amenajeze înspre Vâlcele un parc fotovoltaic amenajat pe o suprafață de 4 hectare, care să producă energie electrică pentru iluminatul public și alimentarea unor instituții din municipiu. Studiul de fezabilitate al acestui proiect a fost aprobat de consilierii locali la ultima lor ședință, iar valoarea totală a lui depășește 45 de milioane de lei, din care o parte ar urma să fie acoperită din Programul Operațional Sectorial (POS), în timp ce contribuția locală este de 930.000 de lei.

Acesta ar urma să  fie amenajat pe o suprafaţă de 4 hectare, spre Vâlcele

Primăria Sfântu-Gheorghe a întocmit un proiect prin care intenționează să amenajeze înspre Vâlcele un parc fotovoltaic amenajat pe o suprafață de 4 hectare, care să producă energie electrică pentru iluminatul public și alimentarea unor instituții din municipiu.

Studiul de fezabilitate al acestui proiect a fost aprobat de consilierii locali la ultima lor ședință, iar valoarea totală a lui depășește 45 de milioane de lei, din care o parte ar urma să fie acoperită din Programul Operațional Sectorial (POS), în timp ce contribuția locală este de 930.000 de lei.

Parcul solar va acoperi cam 85% din consumul de energie electrică din orașul nostru, ceea ce ar duce la economii importante, spun autoritățile locale.

Obiectivele unui asemenea proiect constau în reducerea dependenţei de importurile de resurse de energie primară (în principal combustibili fosili) şi îmbunătăţirea siguranţei în aprovizionare, protecţia mediului prin reducerea emisiilor poluante şi combaterea schimbărilor climatice, precum și diversificarea surselor de producere a energiei, tehnologiilor şi infrastructurii pentru producţia de energie electrică/termică. De asemenea, se are în vedere și crearea de noi locuri de muncă prin realizarea/modernizarea capacităţilor de producere a energiei din surse neconvenţionale și implicarea mai activă a autorităţilor publice locale în procesul de valorificare a resurselor regenerabile de energie.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
MIHAI, 5 mai 2010
bre potter,te dor chicioarele sa mergi pe jos?daca vrei metrou dute in bucuresti.
Janos Iuhas, 5 mai 2010
O demisia sa dea. :)
potter, 5 mai 2010
bre Vali, oi fi primarul nostru AAA sub acoperire? vrei idei ? Uite una: fa un metrou in oras, ce zici,idee buna dar fara profit, asa?
Vali, 5 mai 2010
Oameni buni... Daca primarul nu face nimic pentru comunitate nu va place. Dar daca vrea se faca ceva pentru noi tot nu va place... Spuneti-mi si mie o ideea aplicabila... pentru oras... Tot citeste integral
Primar_la_Hetea, 4 mai 2010
O idee buna, dar la romani nu tine asa ceva. In plus se strica si aspectul zonei. Si tiganii vor avea ce distruge si fura.
Albu, 4 mai 2010
Da, aţi şi găsit locul potrivit ca să aibă ce fura ţiganii. Mai vorbim noi.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.