ACTUALITATE 5 martie 2009

Panou păgubaş

de Covasna Media | 885 vizualizări
Fostul preşedinte al CJ Covasna, Demeter Janos, a scos din buzunar peste 8.000 de lei din cauza panoului cu inscripţia „Ţinutul Secuiesc”

Amplasarea panoului cu inscripţia Ţinutul Secuiesc la graniţa dintre Covasna şi Braşov, în vara anului 2007, l-a costat pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Covasna (CJ), Demeter Janos, peste 8.000 de lei, bani plătiţi din propriul buzunar ca urmare a unui control al Curţii de Conturi. Curtea de Conturi i-a imputat fostului preşedinte al CJ Covasna, actual vicepreşedinte, Demeter Janos, suma de 8.238 de lei pentru prejudiciul adus bugetului public prin amplasarea,

Fostul preşedinte al CJ Covasna, Demeter Janos, a scos din buzunar peste 8.000 de lei din cauza panoului cu inscripţia „Ţinutul Secuiesc”

Amplasarea panoului cu inscripţia Ţinutul Secuiesc la graniţa dintre Covasna şi Braşov, în vara anului 2007, l-a costat pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Covasna (CJ), Demeter Janos, peste 8.000 de lei, bani plătiţi din propriul buzunar ca urmare a unui control al Curţii de Conturi.

Curtea de Conturi i-a imputat fostului preşedinte al CJ Covasna, actual vicepreşedinte, Demeter Janos, suma de 8.238 de lei pentru prejudiciul adus bugetului public prin amplasarea, demontarea şi distrugerea panoului „Ţinutul Secuiesc” inaugurat în vara anului 2007 în dreptul localităţii Chichiş, la graniţa dintre Covasna şi Braşov. Împreună cu Demeter, şi arhitectul şef al judeţului de la vremea respectivă a mai fost tras la răspundere financiar din aceeaşi cauză, cu peste 9.000 de lei. În total, potrivit unui raport de anul trecut al Curţii de Conturi, prejudiciul adus bugetului local din cauza panoului a fost de 15.523,43, la care s-au calculat foloase nerealizate în sumă de 1.814,75 lei.

Primul panou cu “Ţinutul Secuiesc” a fost amplasat în anul 2007 pe DN11, la Chichiş, fiind inaugurat în prezenţa liderului UDMR, Marko Bela, şi a altor politicieni ai Uniunii. Mai mulţi politicieni români şi reprezentanţi ai societăţii civile româneşti au protestat la acea vreme faţă de acest gest, acuzând că panoul are scopul de a marca graniţele aşa-zisului Ţinut Secuiesc. Panoul a fost însă îndepărtat la scurt timp, de Societatea de Drumuri Naţionale, pe motiv că nu respecta autorizaţia de construcţie, fiind prea aproape de drum. În ultimele zile ale campaniei pentru locale, de anul trecut, conducerea judeţului de la acea dată a mai inaugurat un panou, la Aita Mare, aflat la marginea unui teren privat cu unul public. Şi în acest caz au existat unele probleme din cauza atribuirii gratuite a terenului respectiv către fosta conducere a judeţului, respectiva hotărâre de Consiliu local fiind atacată în contencios administrativ. Potrivit lui Demeter Janos, scopul acestor panouri este unul de promovare turistică a zonei şi a specificului local.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
pita-gora, 6 martie 2009
"Tinut secuiesc,popor secuiesc,presedinte secuiesc" sunt doar trei aberatii auzite la ultima "iesire" ordonata bisericilor istorice.Ele n-au existat niciodata si nu exista ci sunt doar pure inventii citeste integral
M.C. ROBERT, 6 martie 2009
oricum au avut de unde plati, pai bani nostri nu? au uitat sa mentioneze sub panou aici sunt bani vostri. in loc sa investeasca alt undeva chir daca nu e suma chiar mare.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.