ACTUALITATE 3 martie 2009

Paintball la feminin

de Covasna Media | 726 vizualizări
Clubul de paintball din oraş organizează un campionat de paintball pentru femei, în cinstea zilei de 8 martie

Pentru cei care vor mai mult decât cine romantice şi şpriţuri de Ziua Femeii, Clubul de paintball PPZ Army din Sfântu-Gheorghe organizează săptămâna aceasta, pe 6 martie, un campionat de paintball pentru femei, „Ladies warrior paintball cup“, la care sunt aşteptate să se înscrie cât mai multe doamne şi domnişoare interesate de distracţie. Liderul Clubului de Paintball, Hajnal Attila, spune că până în prezent s-au înscris 4 sau 5 echipe, fiecare formată

Clubul de paintball din oraş organizează un campionat de paintball pentru femei, în cinstea zilei de 8 martie

Pentru cei care vor mai mult decât cine romantice şi şpriţuri de Ziua Femeii, Clubul de paintball PPZ Army din Sfântu-Gheorghe organizează săptămâna aceasta, pe 6 martie, un campionat de paintball pentru femei, „Ladies warrior paintball cup“, la care sunt aşteptate să se înscrie cât mai multe doamne şi domnişoare interesate de distracţie. Liderul Clubului de Paintball, Hajnal Attila, spune că până în prezent s-au înscris 4 sau 5 echipe, fiecare formată din câte trei femei, iar dorinţa lor este să organizeze campionatul cu şase echipe.

„Am trimis o mie de invitaţii şi sperăm să se înscrie. Este primul campionat de paintball organizat special pentru femei, până acum am mai organizat diferite jocuri în care erau şi femei, dar niciodată nu am făcut un campionat special pentru ele. Ideea era că cei care nu mai vor cine romantice şi ceva obişnuit, ci vor altceva, au această şansă să se distreze de Ziua Femeii“, a spus Hajnal Attila. La campionat sunt aşteptate să se înscrie cât mai multe femei, iar alături de ele pot veni şi susţinătorii care să le facă galerie. Competiţia nu va fi lipsită de premii, având în vedere că vorbim de un campionat destinat femeilor ele vor fi premiate cu produse cosmetice, de îngrijire personală, asigurate de un salon de înfrumuseţare care sponsorizează evenimentul. Întrucât Clubul de paintball se autosusţine şi trebuie să acopere diverse cheltuieli, organizatorii percep şi o taxă de înscriere de 150 de lei pentru echipă, din care cele 3 membre primesc echipamentul necesar pentru a trece la luptă şi o mie de bile. Tarifele percepute în afară sau în oraşele mai mari ajung la sute, chiar mii de euro pentru practicarea acestui sport.

În afară de campionatul de paintball pentru femei, PPZ Army intenţionează să mai organizeze

în luna martie şi un campionat pentru şcolari, prin care speră să identifice iubitori ai acestui sport, iar în luna mai se doreşte organizarea celui mai mare eveniment de paintball din ţară, la care să participe sute de „paintbalişti“. Toate aceste iniţiative fac parte din campania PPZ Army de promovare a sportului. De-a lungul timpului, Clubul de Paintball a mai organizat diverse campionate de paintball, cum ar fi cel pentru deţinuţii de la Miercurea-Ciuc, care au jucat contra gardienilor, sau cel pentru persoanele aflate în scaun rulant.

Joc popular

În prezent, paintball-ul este recunoscut ca unul dintre cele mai interesante sporturi de echipă ce se desfăşoară în aer liber, fiind jucat în peste 40 de ţări, atât de bărbaţi cît şi de către femei. Potrivit site-ului www.play-paintball.ro, prima puşcă de paintball a apărut în anul 1970, fiind inventată şi brevetată de James Hale de la Daisy Manufacturing. Iniţial, ea era concepută şi utilizată pentru marcarea copacilor şi a vitelor, dar ulterior a fost vândută pentru jocul de paintball, sub numele de Nelson.

Primul joc de paintball a avut loc în urmă cu 28 de ani, cu 12 jucători care concurau unii împotriva celorlalţi, iar jocul consta în capturarea steagului. Regulile standard de siguranţă şi utilizarea corespunzătoare a echipamentelor fabricate şi aprobate din punct de vedere al siguranţei, fac din paintball unul dintre cele mai sigure jocuri de echipă. De fapt, statisticile companiilor de asigurări arată că mai mulţi oameni sunt răniţi în timpul jocului de popice sau la pescuit, decât când joacă paintball. Să fii lovit de o bilă aflată în viteză face parte din joc, însă din fericire specialiştii şi jucătorii spun că nu este aşa de rău pe cât pare. Bilele cu vopsea se sparg la impact, disipând aproape întreaga energie şi producând foarte puţină durere.

Durerea provocată de bilă este comparabilă cu lovirea cu un băţ şi dispare după numai câteva

secunde. În general însă, plăcerea jocului alungă orice durere.

Ana Sidon

Teme articol: paintball PPZ Army 8 martie
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.