ACTUALITATE 29 iulie 2022

Pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă pot primi trei vizite pe săptămână

de Agerpres | 850 vizualizări

Pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe pot primi săptămânal câte trei vizite a câte 15 minute din partea aparţinătorilor, excepţie făcând Secţia de neonatologie, unde accesul vizitatorilor este în continuare interzis, informează conducerea instituţiei.

Potrivit sursei citate, vizitatorii trebuie să poarte echipament de protecţie, regulile fiind valabile atât pentru secţiile COVID, cât şi pentru cele non-COVID.

„Pacienţii internaţi la secţiile COVID şi non-COVID ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe pot primi vizitele rudelor sau aparţinătorilor. Vizitele pe secţii se fac în zilele de luni, miercuri şi vineri între orele 14-16, pacienţii putând fi vizitaţi de un singur aparţinător pe zi, timp de 15 minute. Aparţinătorii vor purta mască de protecţie şi botoşi de unică folosinţă, îşi vor dezinfecta mâinile în prealabil şi vor respecta indicaţiile personalului medical. În Secţia de neonatologie accesul este în continuare interzis”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a spitalului.

Incidenţa cazurilor de COVID-19 este în creştere în judeţul Covasna, situându-se în prezent la 1,36 la mie.

Un raport postat pe pagina de internet a Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică relevă că în 35 din cele 45 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ se înregistrează cel puţin un caz de COVID-19, cele mai multe, 116, fiind în municipiul Sfântu Gheorghe, unde incidenţa este de 1,83 la mia de locuitori.

Cea mai ridicată rată de infectare, de 5,88 la mie, se înregistrează în oraşul staţiune Covasna, unde au fost raportate 64 de cazuri de COVID.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.