ACTUALITATE 19 februarie 2010

Ospăţ cu preparate tradiţionale la Pomana Porcului

de Covasna Media | 686 vizualizări
Festivalul are loc mâine la Balvanyos și la el s-au înscris 18 echipe din 3 ţări 19feb2010-porcCârnați, caltaboș, urechi și cozi de porc, țuică în unghie de porc, tobă sau slănină, amestecate cu multă voie bună și alte mâncăruri pe măsură sunt numai câteva dintre motivele pentru care merită să mergeți mâine la Balvanyos. Tradiționalul Festival Internațional de Pomana Porcului organizat deja pentru a cincea oară va aduce față în față 18 echipe, dintre care 12 din Slovacia și Ungaria și restul din România.

Festivalul are loc mâine la Balvanyos și la el s-au înscris 18 echipe din 3 ţări

19feb2010-porcCârnați, caltaboș, urechi și cozi de porc, țuică în unghie de porc, tobă sau slănină, amestecate cu multă voie bună și alte mâncăruri pe măsură sunt numai câteva dintre motivele pentru care merită să mergeți mâine la Balvanyos.

Tradiționalul Festival Internațional de Pomana Porcului organizat deja pentru a cincea oară va aduce față în față 18 echipe, dintre care 12 din Slovacia și Ungaria și restul din România.

Ca și în anii anteriori, ele se vor întrece în a pune pe masă cele mai bune bucate din carne de porc, și nu oricum, ci aranjate și decorate cât mai frumos și mai tradițional.

Și dacă tot e Pomana Porcului, obiceiul va fi păstrat cap coadă. Primarul Daragus Attila a spus că organizatorii le vor pune la dispoziție participanților zece porci, pe care aceștia îi vor prinde, îi vor tăia, îi vor tranșa și apoi îi vor prepara fiecare după propriile rețete și gusturi. Toate vor fi însă produse specifice care mai de care mai gustoase și numai bune de lăsat gura apă.

Festivalul are loc de azi până duminică și a intrat în tradiție când vine vorba de promovarea obiceiurilor legate de ritualul sacrificării porcului. Inițiatorul, Daragus Attila, a înregistrat marca la OSIM, iar evenimentul atrage anual sute de turişti dornici să vadă de la cap la coadă cum se taie porcul, cum se prepară, şi la final să guste din preparatele specifice.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.