ACTUALITATE 19 ianuarie 2014

Observatorul de Covasna are un nou acţionariat!

de Covasna Media | 234 vizualizări

deschidere

Luna decembrie 2013 a marcat un nou moment important pentru presa covăsneană, cotidianul „Observatorul de Covasna” beneficiind de o schimbare de patronat. Fondatorul și acționarul majoritar al publicației, Dan Manolăchescu, s-a retras din media covăsneană după mai bine de 15 ani, iar ziarul a fost preluat de Daniel Șanta, fost coleg de branșă al lui Manolăchescu, și de omul de afaceri Ioan Țițeiu.

Schimbarea se dorește în primul rând un garant al stabilității, într-un context în care criza economică a făcut ca multiple publicații din țară să se închidă. „Observatorul este ziarul comunității, al locuitorilor din județ. Este important ca mai ales în contextul de astăzi, ei să beneficieze de o sursă credibilă și obiectivă de informare și de o zonă în care să se poată exprima. Dorim ca prin munca întregii echipe și sprijinul acționarilor, ziarul să fie longeviv și să-și continue succesul”, ne-a declarat Ioan Țițeiu.

Alături de acesta, Daniel Șanta susține că implicarea mai mare în acest proiect ține în primul rând de un spirit civic. „Observatorul de Covasna și www.covasnamedia.ro sunt astăzi principalele surse de informare în limba română din județ. Audiența lor cumulată depășește 40.000 de oameni în fiecare lună, iar aceasta nu este o cifră deloc neglijabilă. Trăim într-un județ cu posibilități financiare limitate, iar aici presa nu este o afacere, însă „Observatorul” e o necesitate evidentă pentru comunitatea covăsneană, iar importanța lui cred că ar fi fost cu adevărat înțeleasă doar în momentul în care el n-ar mai fi existat, ceea ce trebuia evitat cu orice preț. Dan (Manolăchescu, n.r.) și colegii săi au meritul de a fi adus ziarul în acest punct, iar pentru asta nu putem decât să le fim recunoscători. Povestea trebuie să meargă mai departe, iar implicarea mea și-a lui Ioan Țițeiu, alături de Asociația Pentru Comunitate, se vrea un plus de suport și stabilitate pentru acest colectiv și pentru zecile de mii de oameni care beneficiază de conținutul editorial al Observatorului”, ne-a declarat Daniel Şanta.

Schimbarea de acționariat vine și cu o serie de noutăți. Ziarul va beneficia de o hârtie de tipar de mai bună calitate, de un nou layout dar și de o echipă lărgită. Prima revenire este cea a editorialistului Dumitru Manolăchescu, al cărui stil corect, direct și tăios a fost în dese rânduri salutat și apreciat de cititori.

Totodată, Asociația Pentru Comunitate va prezenta o serie de interviuri semnate de același Dumitru Manolăchescu, ce vor evidenția personalități marcante ale comunității covăsnene. Ziarul va beneficia și de o serie de interviuri din sfera economicului, urmând să ofere materiale despre cele mai importante afaceri din județ.

„Pentru echipa Observatorului, această schimbare reprezintă un imbold puternic și o motivație în plus pentru a ne face treaba foarte bine. Ziarul a depășit 2.000 de ediţii, ceea ce în aceste vremuri e o adevărată performanță. Ne citesc zeci de mii de oameni și dorim să le oferim și mai mult cititorilor, dar și partenerilor noștri care au încredere în produsul nostru pentru a-și promova afacerile”, spune Florin Cheresteș, administratorul Observatorul Media Group.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Eugen, 21 ianuarie 2014
Este un lucru bun revenirea domnului Dumitru Manolachescu. Despre actionariat, nu ma pricep, deci nu-mi exprim distinsa parere personala. Sa aveti sanatate si pace!
lili, 20 ianuarie 2014
Asa este, citesc numai editia on-line!
, 20 ianuarie 2014
Lili, din cele pe care le-ai scris, ne dăm seama că n-ai prea cumpărat ediţia tipărită a ziarului în ultima vreme :) Ziarul tipărit are 90% informaţii locale, pe când covasnamedia.ro (fiind citeste integral
lili, 19 ianuarie 2014
Suna bine, pe vremea PDLului lui Dan Manolachescu deviza Observatorului era : " E bine, bine, e foarte bine" !! Dupa epoca PD, ziarul a devenit mai mult "o simpla relatare" a stirilor nationale citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.