ACTUALITATE 30 septembrie 2021

Obligativitatea vaccinării va genera probleme de personal, afirmă managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă

de Agerpres | 1746 vizualizări

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Sfântu Gheorghe, Andras Nagy Robert, consideră că instituirea obligativităţii certificatului digital COVID-19 pentru personalul medical va genera probleme în sistemul sanitar, deoarece unii angajaţi vor refuza în continuare să se vaccineze.

„Rămân la părerea că obligativitatea vaccinării va genera probleme”, a declarat, miercuri, mangerul Andras Nagy Robert.

În urmă cu aproximativ două luni, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă a afirmat că dacă o parte dintre angajaţi vor refuza să se vaccineze sau să se testeze şi nu vor mai veni la muncă, atunci spitalele nu vor mai putea face faţă, fiind foarte greu de găsit alţi specialişti care să îi înlocuiască.

„Într-un spital cu 145 de angajaţi, (...) dacă 50 de persoane o să spună că 'de mâine eu nu o să mai vin', atunci suntem într-o problemă. Vă spun deschis, suntem în problemă. Dacă într-o clinică cu două mii de angajaţi, 200 o să spună că 'eu de mâine nu vin, şefu', gata, şi nu mă testez', iarăşi o problemă (...) Şi forţarea aceasta eu nu o văd bine”, a spus Andras Nagy Robert.

Acesta menţionase, totodată, că Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a făcut eforturi pentru a reduce deficitul de personal, amintind că au existat situaţii în care instituţia a publicat chiar şi de cinci ori un anunţ de recrutare până a reuşit să angajeze un specialist pentru postul scos la concurs.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.